enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hürriyet yazarı Şener: Adı değişse de teröre desteğe devam

Hürriyet yazarı Şener: Adı değişse de teröre desteğe devam
27 Nisan 2024
28
A+
A-

Hürriyet yazarı Nedim Şener, “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan olaylarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili Diyarbakır ve Mardin Cumhuriyet savcılıklarının soruşturma başlattığını açıkladı” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Nedim Şener'in Hürriyet'teki ilk yazısı: Cem Uzan dönerse!

Hürriyet yazarı Nedim ŞENER, “Yargıtay Başsavcılığı’nın PKK/DEM ile ilgili incelemesine Anayasa’nın 69’uncu maddesindeki “Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz” hükmü açısından da bakılacak. Henüz Anayasa Mahkemesi, HDP hakkında kapatma kararı vermemiş olsa da HDP’nin PKK terör örgütünün daha önce kapatılan partilerinin devamı olduğu biliniyor” dedi.

ADI DEĞİŞSE DE TERÖRE DESTEĞE DEVAM

ŞENER, “Hatırlanacağı gibi PKK’ya yakın milletvekilleri ilk kez SHP listelerinden TBMM’ye girdi. 7 Haziran 1990 tarihinde ise, SHP’den ayrılan onbir milletvekili tarafından PKK’nın ilk siyasi partisi HEP kuruldu” değerlendirmesinde bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 3 Temmuz 1992 tarihinde PKK’nın partisi HEP hakkında kapatma davası açtığını hatırlatan Nedim ŞENER, şunları aktardı:

“Bunun üzerine 19 Ekim 1992 tarihinde ÖZDEP kuruldu. Anayasa Mahkemesi, 14 Temmuz 1993 tarihinde HEP’in kapatılmasına karar verdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Ocak 1993 tarihinde HEP’in devamı olan ÖZDEP’in kapatılması için dava açtı. Bunun üzerine 7 Mayıs 1993 tarihinde Demokrasi Partisi (DEP) kuruldu. Anayasa Mahkemesi, 23 Kasım 1993 tarihinde ÖZDEP’in kapatılmasına karar verdi. DEP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Mayıs 1994 tarihinde kapatma davası açıldı. Bu kez 11 Mayıs 1994 tarihinde Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) kuruldu. 16 Haziran 1994 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından DEP’in kapatılmasına karar verildi. 29 Ocak 1999 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HADEP’in kapatılması için dava açıldı”.

Bu arada 24 Ekim 1997 tarihinde Demokratik Halk Partisi (DEHAP) kurulduğunu dile getiren Hürriyet yazarı Nedim ŞENER, Anayasa Mahkemesi’nin, 13 Mart 2003 tarihinde HADEP’in kapatılmasına karar verdiğini, DEHAP’ın kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 13 Mart 2003 tarihinde dava açılınca da 9 Kasım 2005 tarihinde DTP (Demokratik Toplum Partisi) kurulduğunu açıkladı.

ŞENER, DEHAP, hakkında dava süreci devam ederken 19 Kasım 2005 tarihinde fesih kararı alındığını belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin, 11 Aralık 2009 tarihinde de DTP’nin kapatılmasına karar verdiğini ve sürecin, 2012 yılında HDP’nin kuruluşuna kadar geldiğini aktardı.

“PKK elebaşı Öcalan’ın 18 Temmuz 2011 tarihli avukat görüşme notunda, çatı parti kongresinin en geç ekim ayında toplanması gerektiği şeklindeki talimatı üzerine, 15-16 Ekim 2011 tarihinde HDK ‘nin (Halkların Demokratik Kongresi) kuruluş kongresi gerçekleştirildi” diyen Nedim ŞENER, ardından HDK üyesi iki kişi, İçişleri Bakanlığı’na verdiği dilekçe ile PKK/HDP’li Demirtaş’ın PKK elebaşı Öcalan’ın “20 yıllık projesi” dediği HDP’nin, 15 Ekim 2012 tarihinde resmen kurulduğunu, HDK’nın bileşenlerinin bir araya gelerek Yeşil Sol ve Gelecek Partisi adıyla 30 Ekim 2012’de faaliyete geçtiğini hatırlattı.

HAZİNE YARDIMI DURABİLİR

“Yani, PKK’nın siyasi sözcüsü olan ve daha önce Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan partilerle aynı kaderi yaşayacağı bilindiğinden HDP’nin yanında siyasi hilekârlıkta zirve yaparak ikizini kurdu” diyen Hürriyet yazarı Nedim ŞENER, şunları söyledi:

“HDP hakkında verilecek olası bir kapatma kararına karşı, 16 Ekim 2022’de olağanüstü kongreye giden YSP, parti logosunda HDP’nin logosunda benzer bir değişikliğe gitti ve 14 Mayıs 2023 seçimlerine de HDP değil YSP adıyla girdi. HDP milletvekilleri, YSP’li milletvekili oldu. YSP adını HEDEP, son olarak da DEM olarak değiştirdi. Dolayısıyla adını ne olarak değiştirirlerse değiştirsinler PKK terör örgütünün propagandasını yapmaktan vazgeçmediler. Yargıtay’ın incelemesini tamamlamasıyla PKK/DEM’in Hazine yardımının da durdurulması talep edilebilecek”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.