enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hindistan’da pandemi istifası

Hindistan’da pandemi istifası
8 Temmuz 2021
411
A+
A-

UHA HABER / Hindistan’da COVID-19 vakalarındaki olağanüstü artışın önüne geçemeyen 12 bakan istifa etti.

(UHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AFP’den aktardığı haberine göre, Hindistan’da COVID-19 nedeniyle 400 bini geçen ölü sayısı, tıbbi yetersizlikler, pandeminin kötü yönetilmesi, Sağlık Bakanı Harsh Vardhan’ın aralarında bulunduğu 12 bakanın istifasını getirdi.

Hindistan’da Covid-19 kaynaklı ölümlerin resmi sayıların çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İstifalar, 2022’deki yedi eyalet seçimi öncesinde Başbakan Narendra Modi’nin yapmak istediği büyük bir değişimin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Pandemide yaşanan eksiklikler

Hindistan hükümeti salgın süresince sağlık hizmetlerindeki yetersizlik ve hastanelerdeki oksijen kesintileri ile de tepki toplamıştı.

Covid-19 patlamasına gerekçe olarak yeni varyantlar ve hükümetin Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplu dini ve siyasi toplantıların yapılmasına izin vermesi gösteriliyor.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hukuk ve Adalet ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Ravi Shankar Prasad da istifa etti.

Basında çıkan haberlere göre, Modi’nin, yakın bir müttefiki olan 66 yaşındaki Prasad’a eyalet seçimleri öncesinde Bharatiya Janata Partisi’nde önemli bir rol vermesi bekleniyordu.

[UHA Haber Ajansı, 08 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.