enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı

Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı
15 Şubat 2025
18
A+
A-

* Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında verilen Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi, Oberron Mühendislik ve Sürdürülebilirlik Danışmanlık Kurucu Ortakları Gülsüm Uygun ve Mahmut Özdemir ile Oberron Sürdürülebilirlik Operasyon Müdürü Ali Rüzgar’ın katılımıyla yapıldı. 

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, Ticaret Bakanlığı destekli Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında düzenlenen eğitime Bursa’da faaliyet gösteren proje paydaşı 12 hazır giyim ve konfeksiyon firmasının yetkilileri katıldı. 

Proje, Tekstil ve Hazır Giyim Konfeksiyon sektörünün son yıllarda hızla önem kazanan ve yeni trendler oluşturarak oldukça yüksek getiri sağlayan ekolojik ve sürdürülebilir üretime yönelmesini sağlayarak, ülkemiz üretimi ve dış ticaretinin daha çevre dostu bir form kazanarak, küresel normlara uygunluğunun arttırılması ve özellikle gelişmiş ülkeler tarafından uygulanan standartlara uyumun sağlanması amacıyla geliştirildi. 

Üretici firmalar için farklı teknolojik altyapılar gerektirecek bir üretim sürecine geçilerek, nitelikli insan kaynağı oluşturmak ve yeni istihdam sahaları açmanın amaçlandığı projede, uzun vadede ise Türkiye’nin Hazır Giyim ve Konfeksiyon alanında bir dünya markası haline gelmesini sağlayarak, ihracat hacmini geliştirmek amaçlanıyor. 

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 30 yılı aşkın süredir iki binin üzerinde üyesi ile ülkenin hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki gücünün ve rekabet edebilirliğinin arttırılmasını görev edinerek, sürekli değişim gösteren ekonomik dinamikler sebebiyle, gelişen tüketici profili ve artan pazar kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve bu süreçte mevcut ihtiyaca yönelik en verimli üretimi yapabilmek adına sektörün gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

Özellikle son dönemde sıklıkla çalışılan sürdürülebilirlik; ekonomi, çevre ve toplum üçgeninin kesişiminden doğarak, günümüz dünyasının vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Türkiye’nin de mevcut hedef ve beklentileri göz önünde bulundurulduğunda, “temiz üretim” kavramının özellikle tekstil gibi çevre kirliliğine büyük oranda etki eden endüstri kollarında uygulanması zorunlu hale gelmesi sebebiyle eğitimlerin daha da önem arz etmesi ön plana çıktı. 

Bu gelişmeler çerçevesinde Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün lider firmaları, dünya ekonomisinde bugün olduğu gibi gelecekte de söz sahibi konumlarını korumuş ve sürekli gelişim prensibi içinde rekabetçi yapılarını devam ettirmesi sebebiyle üyelerine “Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi” toplantısı gerçekleştirdi. 

Online olarak gerçekleşen sunumun ilk bölümünde sera etkisinin nasıl oluştuğu, sera gazlarının neler olduğu, iklim değişikliğinin etkileri, sürdürülebilirlik kavramı ve karbon ayak izi tanımları yapıldı. Kurumsal Sera Gazı Ölçümü konu başlığı altında ise ISO 14064 Standardı ve Çalışmanın Kapsamının Belirlenmesi konularına değinildi. 

Programın ikinci bölümünde Emisyon Kategorileri konuklara aktarıldı. Kategori kavramının ilk olarak tanımı yapılırken sırasıyla 1. Kategori Doğrudan Emisyonlar, 2. Kategori Tedarik Edilen Enerjiler, 3. Kategori Ulaşım Kaynaklı Dolaylı Emisyonlar, 4. Kategori Kullanılan Ürün ve Hizmetlerden Kaynaklanan Dolaylı Emisyonlar, 5. Kategori Satılan Ürünlerin Kullanımı ve son olarak 6. Kategori Diğer Dolaylı Emisyonlar güncel örnekler verilerek neler olduğu anlatıldı. 

Hükûmetlerarası İklim Değişikliği Paneli olan IPCC Klavuzları konusunun da verildiği sunumda hükümetler tarafından seragazı emisyonlarını ve temizleme çalışmalarını tahmin etmek için kullanılan metodolojide güncelleme yapıldığı bilgisi hatırlatıldı.

Sera Gazı Emisyonlarının Raporlanması ve Yönetim Prosedürü’nden de bahsedildiği eğitimde Bilimsel Tabanlı Hedefler (SBTİ) ve Kurumsal Karbon Ayak İzi Yazılımları konuları da anlatıldı. 

Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi programı, Gülsüm Uygun, Mahmut Özdemir ve Ali Rüzgar’ın katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla son buldu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.