enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’

CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’
15 Şubat 2025
26
A+
A-

 * CHP’li il belediye başkanları, yayımladıkları ortak bildirge ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimde yarışmaya davet etti.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Sputnik kaynaklı haberine göre, Bildirgede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ise birlik ve beraberlik mesajları nedeniyle teşekkür edildi.
CHP’li il belediye başkanları, 13-15 Şubat tarihleri arasında Edirne’de düzenlenen toplantının ardından yayımladıkları ortak bildirgeyle, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığı için göreve davet etti. Toplantının sonuç bildirgesinde, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nu millet adına göreve davet ediyor, ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Belediye başkanları, bildirgede, Türkiye’nin adalet ve ekonomi gibi alanlarda derin bir kriz içinde olduğunu belirterek, muhalefete yönelik baskıların kaygı verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

‘İktidarın tarafında olmayan herkes yargı baskısı altında’

Bildirgede, özellikle muhalefet belediyelerine yönelik yargı baskısına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:
Siyasi iktidarın tarafında olmayan siyasetçiler, gazeteciler, sanatçılar ve sivil toplum temsilcileri ağır bir yargı baskısı altındadır. Muhalefet belediye başkanlarına yönelik tacizler, hizmetlerin engellenmesi ve partizanlık, ülkemiz adına kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.
Bu açıklamaların ardından Ekrem İmamoğlu’nun, siyasi yasak ve hapis cezası istenen davalarla karşı karşıya kaldığı hatırlatılarak, bu davaların “iktidarın İmamoğlu’nu yarış dışı bırakma niyetini açıkça ortaya koyduğu” ifade edildi.

Birlik ve beraberlik mesajları

Bildirgede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, Çağlayan Adliyesi önünde verdiği birlik görüntüsünün halk için umut kaynağı olduğu belirtildi. Belediye başkanları, CHP’nin, cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde ön seçim kararını desteklediklerini vurguladı.
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in topluma verdiği sözün gereği olarak, Cumhurbaşkanı Adayımızı ön seçimle belirleme kararı siyasi tarihimiz açısından devrim niteliğindedir. Partimiz, bu süreçte tüm üyelerine en geniş meşruiyet zemini sağlayarak örnek bir demokratik adım atmıştır.

Mansur Yavaş’a teşekkür

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ön seçimde aday olmayacağını açıklayarak, parti içindeki birliği ve beraberliği koruma çabasıyla takdir topladı. Bildirgede, Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür edildi:
Ön seçimde aday olmayacağını ancak üyelerin kararına saygı duyacağını belirterek birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ekrem İmamoğlu’na açık çağrı

Bildirgede, Ekrem İmamoğlu’nun siyasi baskılara rağmen 4 seçim kazanarak halkın desteğini defalarca kanıtladığı ifade edildi ve şu çağrı yapıldı:
İstanbul’da dört kez seçim kazanarak, muhalefetin sandıkta iktidarı değiştirebileceğini gösteren Sayın Ekrem İmamoğlu’nu, millet adına göreve davet ediyor ve ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz. Bu birlik ve beraberlik, partimizin geleceğe yürüyüşünü kimsenin bozamayacağını göstermiştir.

‘Erken değil, derhal seçim’

CHP’li belediye başkanları, bildirgede, erken seçim çağrısını yineleyerek, mevcut iktidarın halkın sorunlarına çözüm üretemediğini ve sandığa gidilmesi gerektiğini ifade etti:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.