enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in provakatif ifadelerine ilişkin açıklama
09:52 CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
00:57 Ömer Çelik’ten şehitlerimiz için başsağlığı mesajı
00:55 Kocaeli 2. Uluslararası Halk Oyunları Balkan Festivali
00:54 New York’a geri dönüşler kent nüfusunu salgın hastalık öncesi sayılarına yaklaştırdı
00:53 Ömer Çelik’ten CHP’ye sert tepki
00:47 Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Hulusi Külahcı’dan, Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:44 Avrupa Parlamentosu Avrupa Komisyonu’nu devirmek için oylama yapacak
00:43 Fahrettin Altun: Milletimizin başı sağ olsun
00:40 Bursa’da Körfez Seferleri başladı
00:40 Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
00:38 TBMM, bu hafta yoğun mesaiye hazırlanıyor: Hangi konular görüşülecek?
00:36 ABD’de ikamet ve çalışma hakkı sağlayan Yeşil Kart hangi nedenlerle iptal edilebilir?
00:35 Bakanlardan şehit olan 5 askerimiz için başsağlığı mesajı
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Araştırma: Avrupa gençliğinin demokrasiye güveni azalıyor
00:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:13 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Kroman Çelik’in Gebze’de yapmak istediği doğa talanına dur dedi!
00:08 Bakan Uraloğlu, “Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak”
00:08 Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı
1 Ağustos 2024
23
A+
A-

Hamas, İran’da saldırı sonucu hayatını kaybeden Haniye’nin doğrudan hedef seçildiğini açıkladı. Avrupa Birliği ise, “çatışmaların büyümesinin kimseye yaramayacağını” bildirerek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da konakladığı konuta düzenlenen füzeli saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi. Ancak Hamas’tan yapılan açıklamada, Haniye’nin ölümüne yol açan saldırının doğrudan Hamas liderini hedef aldığı belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir basın toplantısı düzenleyen Hamas’ın üst düzey yetkilisi Halil El Haca, “Füze doğrudan İsmail Haniye’nin kaldığı odaya isabet etti ve Haniye vuruldu” dedi.

Hamas yetkilisi El Haca, bu bilginin saldırı sırasında Haniye’nin yakınında bulunan tanıkların ifadelerine dayanılarak edinildiğini kaydetti. Füzeyle yapılan saldırı sırasında Haniye’nin bulunduğu binanın duvarları ile pencerelerin de tahrip olduğu kaydedildi.

Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da Çarşamba sabaha karşı bulunduğu konutta uğradığı bir suikastle öldürülmüştü.  Hamas ve İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutuyor. İsrail hükümeti ise şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz tam olarak ortaya çıkmış değil.

Avrupa Birliği’nden itidal çağrısı

EU representative's statement serves to undermine peace

 Peter Stano Fotoğraf: Dursun Aydemir/AA/picture alliance

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi ile ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği (AB), bölgedeki tüm taraflara sükunet ve itidal çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in sözcüsü Peter Stano, Birliğin prensip olarak “yargı kararına dayanmayan infazları reddettiğini, ayrıca uluslararası ceza yargılamaları bağlamında da hukukun üstünlüğünü savunduğunu” dile getirdi.

Stano, Ortadoğu’da çatışmaların büyümesinin hiçbir ülke ve hiçbir millete yaramayacağını da sözlerine ekledi.

EK Kaynaklar* dpa, AFP 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.