enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı
1 Ağustos 2024
23
A+
A-

Hamas, İran’da saldırı sonucu hayatını kaybeden Haniye’nin doğrudan hedef seçildiğini açıkladı. Avrupa Birliği ise, “çatışmaların büyümesinin kimseye yaramayacağını” bildirerek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da konakladığı konuta düzenlenen füzeli saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi. Ancak Hamas’tan yapılan açıklamada, Haniye’nin ölümüne yol açan saldırının doğrudan Hamas liderini hedef aldığı belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir basın toplantısı düzenleyen Hamas’ın üst düzey yetkilisi Halil El Haca, “Füze doğrudan İsmail Haniye’nin kaldığı odaya isabet etti ve Haniye vuruldu” dedi.

Hamas yetkilisi El Haca, bu bilginin saldırı sırasında Haniye’nin yakınında bulunan tanıkların ifadelerine dayanılarak edinildiğini kaydetti. Füzeyle yapılan saldırı sırasında Haniye’nin bulunduğu binanın duvarları ile pencerelerin de tahrip olduğu kaydedildi.

Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da Çarşamba sabaha karşı bulunduğu konutta uğradığı bir suikastle öldürülmüştü.  Hamas ve İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutuyor. İsrail hükümeti ise şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz tam olarak ortaya çıkmış değil.

Avrupa Birliği’nden itidal çağrısı

EU representative's statement serves to undermine peace

 Peter Stano Fotoğraf: Dursun Aydemir/AA/picture alliance

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi ile ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği (AB), bölgedeki tüm taraflara sükunet ve itidal çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in sözcüsü Peter Stano, Birliğin prensip olarak “yargı kararına dayanmayan infazları reddettiğini, ayrıca uluslararası ceza yargılamaları bağlamında da hukukun üstünlüğünü savunduğunu” dile getirdi.

Stano, Ortadoğu’da çatışmaların büyümesinin hiçbir ülke ve hiçbir millete yaramayacağını da sözlerine ekledi.

EK Kaynaklar* dpa, AFP 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.