enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas – Gazze hayır vesilesi oldu ve olacak!

Hamas – Gazze hayır vesilesi oldu ve olacak!
31 Aralık 2023
35
A+
A-

Gazze ile ilgili elemimizi artıran haberler öylesine çokki açıkcası bizim yazmaya ve konuşmaya takatimiz kalmadı.

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in ‘MİRATHABER.COM’dan aktardığı haberine göre, Korkuları, şehitleri, enkaz yığını olan evleri-işyerleri, açlıkları, susuzlukları ve bununla birlikte hastalıkları ile Gazzelilerin yaşadığı mezalimi insanlık görmeye ve duymaya tahammül edemiyor. Edemediği için görüldüğü gibi sokaklara dökülmüş. Ne var ki nafakaları olan işleri ve kariyerlerini yitirme bahasına isyan halinde olanlarda pek çok.

Hamas’ın başkaldırısı ve Gazzelilerin çilekeş sabrı dünya çapında hayırlara vesile olmaya başladı.

Sadece İsrail değil ona destek çıkan veya sesiz kalan nice emirlikler, sultanlıklar, krallıklar ve darbe yönetimleri da sarsılacak. Ve inşaallah yıkılacak.

“ … Zalimler, yakında ne müthiş bir akıbete yuvarlanacaklarını, nasıl bir devrimle yıkılıp gideceklerini görecekler.” (Şuara 26/227)

Mevcut yapısıyla acziyet sergileyen Birleşmiş Milletler de yeniden yapılanacak. İslam’a yönelişler de ayrı ve büyük bir bereket olacak.

AMERİKA VE İSRAİLİN ASIL AMACI

Hamas’a diş geçiremediği için kuduzlaşan Amerika-İsrail, dünyanın nefretini kazanma ve Birleşmiş Milletler’de yalnızlaşma gibi büyük kayıplarına rağmen Gazze’de ve de Batı Şeria’da katliama devam ediyorlar. Bu bir akıl tutulması değil mi? Cinnet halini yansıtmıyor mu?

Ama hayır bunları katliama yönelten saik/sebep yalnızca intikam çılgınlıkları değil. Maddi çıkar amaçları da var. Bunun için Gazze’yi insansızlaştırmak.

Hindistan’da başlayacak ticaret yolunu büyük bir liman haline dönüştürülecek Gazze’de noktalamak. Ve de Gazze önündeki gaz yataklarına çökmek. Amerika’ya bağımlı bölge ülkeleri de bu planı onaylamış gibiydiler.

Büyük hesap buydu. Hamas’ın 7 Ekim başkaldırması da muhtemelen bu planı akamete uğratmak içindi.

SÜRGÜN PLANI ERTELENDİ GİBİ

Amerika-İsrail ve AB ülkeleri başarılamayacağını anladıkları için olacak Gazzelileri Sina’ya sürme planını şimdilik ertelediler gibi götünüyor.

26 Aralık tarihli KATAR kaynaklı el- Cezire’ den çeviri haberimizle bu konuyu okuyucularımızın gündemine taşıdık.

İsrail Gazze’nin Doğal Gazını Ele Geçirmek İçin Bölgeyi İnsansızlaştırmak İstiyor”. Başlıklı bu makaleden iki paragrafa yer verelim:

“İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırganlığı, kıyılarında bol miktarda bulunan zengin doğal gaz kaynaklarından ayrı düşünülemez. Saldırılar, Gazze’nin işgalden kurtarılması amacıyla insanları göçe zorlamak için kasıtlı olarak binaları ve altyapıyı yok etti ve binlerce kişiyi öldürdü.

Amerika’nın “ekonomik canlandırma planı” kapsamında Gazze kıyısındaki gaz sahalarından yararlanma planlarına ilişkin haberler sızdırıldı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.