enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas – Gazze hayır vesilesi oldu ve olacak!

Hamas – Gazze hayır vesilesi oldu ve olacak!
31 Aralık 2023
34
A+
A-

Gazze ile ilgili elemimizi artıran haberler öylesine çokki açıkcası bizim yazmaya ve konuşmaya takatimiz kalmadı.

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in ‘MİRATHABER.COM’dan aktardığı haberine göre, Korkuları, şehitleri, enkaz yığını olan evleri-işyerleri, açlıkları, susuzlukları ve bununla birlikte hastalıkları ile Gazzelilerin yaşadığı mezalimi insanlık görmeye ve duymaya tahammül edemiyor. Edemediği için görüldüğü gibi sokaklara dökülmüş. Ne var ki nafakaları olan işleri ve kariyerlerini yitirme bahasına isyan halinde olanlarda pek çok.

Hamas’ın başkaldırısı ve Gazzelilerin çilekeş sabrı dünya çapında hayırlara vesile olmaya başladı.

Sadece İsrail değil ona destek çıkan veya sesiz kalan nice emirlikler, sultanlıklar, krallıklar ve darbe yönetimleri da sarsılacak. Ve inşaallah yıkılacak.

“ … Zalimler, yakında ne müthiş bir akıbete yuvarlanacaklarını, nasıl bir devrimle yıkılıp gideceklerini görecekler.” (Şuara 26/227)

Mevcut yapısıyla acziyet sergileyen Birleşmiş Milletler de yeniden yapılanacak. İslam’a yönelişler de ayrı ve büyük bir bereket olacak.

AMERİKA VE İSRAİLİN ASIL AMACI

Hamas’a diş geçiremediği için kuduzlaşan Amerika-İsrail, dünyanın nefretini kazanma ve Birleşmiş Milletler’de yalnızlaşma gibi büyük kayıplarına rağmen Gazze’de ve de Batı Şeria’da katliama devam ediyorlar. Bu bir akıl tutulması değil mi? Cinnet halini yansıtmıyor mu?

Ama hayır bunları katliama yönelten saik/sebep yalnızca intikam çılgınlıkları değil. Maddi çıkar amaçları da var. Bunun için Gazze’yi insansızlaştırmak.

Hindistan’da başlayacak ticaret yolunu büyük bir liman haline dönüştürülecek Gazze’de noktalamak. Ve de Gazze önündeki gaz yataklarına çökmek. Amerika’ya bağımlı bölge ülkeleri de bu planı onaylamış gibiydiler.

Büyük hesap buydu. Hamas’ın 7 Ekim başkaldırması da muhtemelen bu planı akamete uğratmak içindi.

SÜRGÜN PLANI ERTELENDİ GİBİ

Amerika-İsrail ve AB ülkeleri başarılamayacağını anladıkları için olacak Gazzelileri Sina’ya sürme planını şimdilik ertelediler gibi götünüyor.

26 Aralık tarihli KATAR kaynaklı el- Cezire’ den çeviri haberimizle bu konuyu okuyucularımızın gündemine taşıdık.

İsrail Gazze’nin Doğal Gazını Ele Geçirmek İçin Bölgeyi İnsansızlaştırmak İstiyor”. Başlıklı bu makaleden iki paragrafa yer verelim:

“İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırganlığı, kıyılarında bol miktarda bulunan zengin doğal gaz kaynaklarından ayrı düşünülemez. Saldırılar, Gazze’nin işgalden kurtarılması amacıyla insanları göçe zorlamak için kasıtlı olarak binaları ve altyapıyı yok etti ve binlerce kişiyi öldürdü.

Amerika’nın “ekonomik canlandırma planı” kapsamında Gazze kıyısındaki gaz sahalarından yararlanma planlarına ilişkin haberler sızdırıldı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.