enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güney Sudan sel felaketiyle boğuşuyor: 380.000 kişi yerinden oldu

Güney Sudan sel felaketiyle boğuşuyor: 380.000 kişi yerinden oldu
10 Kasım 2024
22
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM), genç ülkede salgın hastalık vakalarındaki artış konusunda da uyarıda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler’in (BM) sıtma vakalarında artış uyarısında Mundo - La sequía podría provocar 216 millones de desplazados para 2050 (Euronews) – Agua.org.mxbulunduğu Güney Sudan’daki sel felaketi nedeniyle 379.000’den fazla kişi yerinden edildi.

Yardım kuruluşları, iklim değişikliğine karşı oldukça savunmasız olan dünyanın en genç ülkesi konumundaki Güney Sudan’ın, özellikle kuzey bölgelerinde onlarca yıldır görülen en kötü sel felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Cuma günü yaptığı açıklamada, sel felaketinin 43 ilçede ve hem Güney Sudan hem de Sudan’ın hak iddia ettiği tartışmalı Abyei bölgesinde yaklaşık 1,4 milyon kişiyi etkilediğini duyurdu.

BM kuruluşu, “Jonglei, Unity, Yukarı Nil, Kuzey Bahr el Ghazal, Orta Ekvator ve Batı Ekvator eyaletlerinde sıtma vakalarında artış kaydedildi. Bu durum sağlık sistemini çökertiyor ve selden etkilenen bölgelerdeki durumu ve etkiyi daha da kötüleştiriyor,” ifadelerini kullandı.

Güney Sudan, 2011’de Sudan’dan bağımsızlığını kazandığından beri istikrarsızlık, şiddet ve ekonomik durgunluğun yanı sıra kuraklık ve sel gibi iklim felaketleriyle de boğuşuyor.

Dünya Bankası’ndan geçen ay gelen açıklamada, son sellerin “şiddetli gıda güvensizliği, ekonomik gerileme, devam eden çatışmalar, salgınlar ve Sudan çatışmasının yankıları nedeniyle zaten kritik olan insani durumu daha da kötüleştirdiği” belirtilmişti.

Çatışmalar nedeniyle yüz binlerce insan halihazırda Güney Sudan’a akın etmişti.

BM Dünya Gıda Programı’na göre, Güney Sudan’da yedi milyondan fazla insan gıda güvencesinden yoksun ve 1,65 milyon çocuk yetersiz besleniyor.

Güney Sudan’ın geniş petrol kaynakları bulunsa da komşu Sudan’da bir ihracat boru hattının hasar görmesi nedeniyle son dönemde bu hayati gelir kaynağı da yok oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.