enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti

GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
19 Eylül 2025
8
A+
A-

* Küresel etki yatırımı ekosisteminin en üst düzey temsilcilerini bir araya getiren Global Steering Group for Impact Investment (GSG Impact) Mütevelli Heyeti Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın ev sahipliğinde, 17 Eylül Çarşamba günü Londra’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konutu’nun tarihi atmosferinde gerçekleştirildi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency
SEZİN BULUM2018'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli
Haber* Sezin BULUM

LONDRA, 20 EYLÜL 2025 – Marjinal Porter Novelli’den Sezin BULUM’un haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın karşılama konuşması ile başlayan buluşmanın ardından davetliler, öğle yemeğinde bir araya gelerek küresel ölçekte etki yatırımlarının geleceğine dair görüş alışverişinde bulundu. Program, öğle yemeğini takiben düzenlenen ve yalnızca Mütevelli Heyeti üyelerinin katıldığı GSG Impact Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Toplantısı ile devam etti.

Hibrit formatta gerçekleşen bu toplantıya, etki yatırımı ekosisteminin önde gelen isimlerinden GSG Impact Başkanı Sir Ronald Cohen, Yönetim Kurulu Başkanı Rt Hon. Nick Hurd ve CEO’su Elizabeth Boggs Davidsen katıldı. Toplantıda Birleşik Krallık, Nijerya, İspanya, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Zambiya, Brezilya, Türkiye, Belçika ve Hindistan’ın temsilcilerinden oluşan Mütevelli Heyeti üyeleri de yer aldı. Ülkemizi, 2024 Aralık ayında yapılan seçimle GSG Impact Mütevelli Heyeti Üyesi olarak seçilen EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil temsil etti.

GSG Impact Hakkında
GSG Impact 2015 yılında, Birleşik Krallık G8 Başkanlığı döneminde kurulan Impact Investment Taskforce’un devamı niteliğinde kurulmuş, bağımsız ve küresel bir inisiyatiftir. GSG Impact’in amacı, yatırımların yalnızca finansal getiri sağlamasını değil, aynı zamanda sosyal ve çevresel değer üretmesini mümkün kılarak dünyada etki ekonomisine geçişi hızlandırmaktır. Bugün, 43 ülkede kurulan ulusal partnerler ve küresel iş birlikleri aracılığıyla politika geliştirilmesi, yatırım standartlarının oluşturulması ve yenilikçi finansman modellerinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütmektedir.

EYDK ve Türkiye’nin Rolü
Türkiye, 2022 yılından bu yana GSG Impact’in 43 ulusal partnerinden biri olarak Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) aracılığıyla temsil edilmektedir. EYDK, Türkiye’de etki yatırımının ana akım haline getirilmesini, bu alanda politika, standart ve uygulamaların geliştirilmesini ve küresel ağlarla güçlü iş birlikleri kurulmasını hedeflemektedir. EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil’in aynı zamanda GSG Impact Mütevelli Heyeti Üyesi olması Türkiye’nin uluslararası düzeyde etkin bir biçimde temsil edilmesine katkı sunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği Konutu’nda gerçekleşen bu prestijli toplantı, yalnızca GSG Impact’in küresel stratejileri açısından değil, aynı zamanda Türkiye’nin etki yatırımı gündeminde küresel düzeydeki görünürlüğünü ve katkısını güçlendirmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.