enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Göçmen krizi: Lukaşenko ile ilk temas Merkel’den

Göçmen krizi: Lukaşenko ile ilk temas Merkel’den
16 Kasım 2021
551
A+
A-

UHA HABER / Avrupa, Belarus’taki göçmen krizine karşı diplomasi trafiğini hızlandırdı. Macron, Putin’le bir görüşme gerçekleştirirken Merkel de Belarus lideri Lukaşenko ile krizle ilgili ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün akşam Belarus-Polonya sınırında yaşanan göçmen krizi ve Ukrayna’nın doğusunda tırmanan gerginlikle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, göçmen krizinin çözümünde Rusya’nın da rol almasının üzerinde durulduğu belirtilerek Paris’in görüşmenin sınırdaki gerginliğin giderilmesine olumlu katkıda bulunmasını umduğu da vurgulandı.

Kremlin kaynakları da Putin’in Macron’a Avrupa Birliği (AB)  liderlerinin sorunu doğrudan Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’yla konuşması gerektiğini söylediğini aktardı. Putin’in Polonya güvenlik güçlerinin, sınırdaki göçmenlere sert müdahalede bulunmasını eleştirdiğini de belirtildi.

Frankreich Normany Four-Gipfel in Paris | Wladimir Putin und Emmanuel MacronRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Elysee Sarayı, yaklaşık bir saat 45 dakika süren görüşmede Macron’un Ukrayna’yla ilgili endişesini de aktardığı ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasına dikkat çektiğini kaydedildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya’nın Ukrayna sınırında “büyük ve olağanüstü” bir askeri hareketlilik gözlemlendiğini ifade ederek dün Moskova’yı uyaran bir açıklama yapmıştı.

Merkel-Lukaşenko görüşmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de akşam saatlerinde Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’yla Polonya sınırındaki göçmen krizini görüştüğü açıklandı. Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, gerçekleştirilen telefon görüşmesinde özellikle sınırdaki göçmenlere insani yardımın gerekliliği üzerinde durulduğunu, Merkel ve Lukaşenko’nın bu konuyla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

Merkel, böylece Belarus’ta geçen yılki tartışmalı seçimin ardından Lukaşenko’yla görüşen ilk AB lideri oldu. Belarus’un resmi haber ajansı Belta, görüşmenin 50 dakika sürdüğünü aktardı.

Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko

Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko

AB, Lukaşenko’yu göçmenleri geçen yılki yaptırımların intikamını almak için kasıtlı olarak AB sınırına göndermekle suçluyor. Lukoşenko, Ağustos 2020’de hile karıştığı iddia edilen tartışmalı seçimleri kazanmış ve kitlesel hükümet karşıtı protesto gösterileri şiddet kullanılarak bastırılmıştı. AB, Belaruslu yetkililerin bir Ryanair uçağını Minsk’e inmeye zorlayarak uçaktaki muhalif bloger Roman Protasseviç’i gözaltına almasının ardından da Belarus’a karşı bir dizi yaptırım uygulama kararı almıştı.

AB, göçmen krizi nedeniyle Belarus’a karşı yeni bir yaptırım listesi daha hazırladı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.