enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Göçmen çocuklar aylar sonra aileleri ile bir araya gelecek

Göçmen çocuklar aylar sonra aileleri ile bir araya gelecek
6 Mayıs 2021
399
A+
A-

UHA HABER / ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, Donald Trump yönetimi tarafından ayrılmalarının ardından bu hafta göçmen çocukları ebeveynleriyle yeniden bir araya getirmeye başlayacaklarını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘france 24‘den aktardığı haberine göre,Hasret bitiyor, Trump döneminde ayrılan göçmen aileleri Biden yönetimi yeniden birleştiriyor.

Kararı İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas açıkladı.

Mayorkas, “kendi ülkelerindeki tehlikeli durumlardan” kaçan dört annenin, küçük çocuklarıyla yeniden bir araya geleceğini sosyal medyadan duyurdu.

Mayorkas “Yeniden birleşme sürecinin bu hafta başlamasından ve bu dört annenin bunca yıl sonra çocuklarını kucaklayacak olmasından memnuniyet duyuyoruz” diye yazdı.

Birleşmelerin devamı gelecek

Bu durum yalnızca bir başlangıç.

İlk aile grubunu yeniden birleştirirken bunu, daha pek çok ailenin takip edeceği belirtildi.

Bu ailelere ihtiyaç duydukları istikrar ve kaynakların sağlanması da gündemde.

Başkan Joe Biden, Trump’ın Orta Amerika’dan gelen göçü caydırmaya odaklanan katı politikalarından geri adım atacağının sinyalini vermiş, yüzlerce aileyi yeniden birleştirmek için özel bir görev gücüne de öncelik tanımıştı.

Biden, aile ayrılıklarını “Ahlaki bir başarısızlık ve ulusal bir utanç” olarak nitelendirmişti.

Trump’ın politikalarıyla çocukların ailelerinden ayrılmalarına halkın tepkisi ve davalar sayesinde son verilmiş ancak bu arada binlerce çocuk durumdan zarar görmüştü.

Görev gücü yoğun çaba harcıyor

Biden tarafından oluşturulan görev gücü, ayrılmış ailelerin eksiksiz bir veri tabanını oluşturmak, verdikleri dosyalardaki yanlışlıkları düzeltmek, her aileyi bularak onlara yeniden birleşme fırsatı vermek için çalışıyor.

Çocukların Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal olarak ebeveynleriyle birlikte kalmalarına izin verilip verilmeyeceği ise henüz açıklığa kavuşturulmadı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.