enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo”

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo”
10 Temmuz 2022
1.078
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli sporcuların Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda elde ettiği sonucu “Gurur duyulacak bir tablo” olarak değerlendirirken, elde edilen bu başarının altında çok planlı bir sistemin bulunduğuna işaret etti.

Bakan Kasapoğlu'ndan Gazeteci Ali Öcal için taziye mesajı - Son Dakika HaberleriBakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)na yaptığı değerlendirmede, Cezeyir’in Oran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nı Türkiye’nin 108 madalya ile ikinci sırada tamamladığını belirterek, 24 branşta gerçekleştirilen oyunlara 26 ülkeden yaklaşık 3 bin 400 sporcunun katıldığını ve Türkiye’nin, organizasyonda 321 sporcuyla madalya mücadelesi verdiğini ifade etti.

Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “17 farklı spor branşında madalya kazanarak önemli başarılara imza atan millilerimiz, oyunlarda kazandığı altın madalya oranında tarihinin en büyük başarısına ulaştı. En fazla madalya ise Yüzme (19), Atletizm (15), Güreş (14) branşlarından geldi” dedi.

“Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo”

19. Akdeniz Oyunları’nda elde edilen başarıyı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin Akdeniz Oyunları’nda, 24 spor branşının tamamında 321 sporcu ile mücadele ettiğini hatırlatarak, “Sporcularımız, oyunlarda milletimizi gururlandıracak sonuçlara imza attı” dedi.

Bakan Kasapoğlu, tüm spor branşlarında temsil ediliyor olmamızın, elit sporcu yetiştirme ve bunu tüm branşlara yayma noktasındaki sistemin doğru işlediğinin bir kanıtı olduğunu vurgularken, “Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo” diye konuştu.

Elde edilen başarıların dünden bugüne gelmediğini, şans eseri oluşmadığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Bunun altına çok planlı bir sistem var. Sporun temeli insan. İnsan öğesini barındıran her çalışmanın da mutlaka kısa, orta ve uzun dönem projeksiyonlarının olması gerekir. Eskiden bu tip organizasyonları izlerken sadece birkaç branşta sporcularımızı görür, diğer ülkelerin kalabalık kafilelerini görüp gıpta ederdik. Hamdolsun şimdi hem sporcu sayımızla, hem branş çeşitliliğimizle hem madalya sayımızla gurur duyulacak bir seviyedeyiz” şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu’ndan tebrik mesajı

Bakan Kasapoğlu ayrıca, Oyunları 108 madalya ile ikinci sırada tamamlayan milli sporcular için bir de tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nı 45 altın, 26 gümüş ve 37 bronz olmak üzere toplam 108 madalyayla oyunları ikinci sırada tamamlayan millilerimizi yürekten kutluyorum. Birçok ilke imza atarak göğsümüzü kabartan şampiyonlarımız bizlere büyük mutluluk yaşattı. Tüm sporcularımıza, ailelerine ve bu güzel başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.’’

İlk madalyalar ve önemli başarılar

Jimnastik branşında; Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Sercan Demir’den oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, ilk kez altın madalya kazandı. Ayrıca tüm aletlerde madalya kazanan millerimiz yine ilke imza attı. Binicilikte, engel atlama takımı ilk kez madalya kazandı. Boccede, Oyunlar tarihininde en yüksek madalyaya ulaşıldı. Badminton tek kadınlarda Neslihan Yiğit, üst üste 3. kez Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu.

Atletizmde erkekler 400 metre engel yarışında milli sporcu Yasmani Copello Escobar, 48.27’lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı. Okçulukta, Oyunlar tarihinin en yüksek madalya sayısına ulaşıldı. Hem karışık hem de kadın takımda ilk madalya alındı.

Yüzmede kadınlar 800 metre serbestte Merve Tuncel, 8.26.80’lik derecesiyle altın madalya kazandı ve oyunlar tarihinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk kadın yüzücü oldu. Yüzme erkekler 100 metre kurbağalama finalinde Berkay Ömer Öğretir, 1.00.03’lik derecesiyle, oyunlar rekoru kırarak altın madalya elde etti. Yüzme branşında 5 altın madalya ile en çok altın, 19 madalya ile en çok madalya kazanılan Akdeniz Oyunları oldu.

Türkiye’nin Akdeniz Oyunları’nda kazandığı madalyaların branşlara göre dağılımı şöyle:

“Atletizm 7 altın, 5 gümüş, 3 bronz

Güreş 7 altın, 5 gümüş, 2 bronz

Cimnastik 5 altın, 3 gümüş, 3 bronz

Yüzme 5 altın, 5 gümüş, 9 bronz

Halter 2 altın, 2 gümüş, 4 bronz

Boks 3 altın, 1 gümüş, 3 bronz

Bocce 4 altın, 1 gümüş, 1 bronz

Karate 1 altın, 4 bronz

Tekvando 3 altın, 1 gümüş 1 bronz

Okçuluk 2 altın 1 gümüş, 1 bronz

Judo 3 altın, 1 bronz

Badminton 2 altın, 2 bronz

Atıcılık 1 altın, 1 gümüş

Binicilik 1 bronz

Eskrim 1 bronz

Voleybol 1 gümüş

Yelken 1 bronz.”

[UHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.