enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gelecek Beykoz Üniversitesi’nin ayrıcalıklarında

Gelecek Beykoz Üniversitesi’nin ayrıcalıklarında
11 Ağustos 2021
416
A+
A-

UHA HABER / Beykoz Üniversitesi’nin 7+1 ve 3+1 eğitim modeli öğrencilerine iş hayatını deneyimleme fırsatı sunuyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın edindiği bilgiye göre, Üniversite mezuniyetleri öncesinde bir dönem iş tecrübesi edinen öğrenciler, 21. yüzyıl iş dünyasının adaylarda aradığı yetkinlikler konusunda da kendilerini geliştirme şansı elde ediyor.

Teknolojinin hayatımızın her alanında hissedildiği Covid-19 sürecinde uzaktan eğitimde de başarılı bir sınav veren Beykoz Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) 2021 “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”na göre “Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 12. Sırada yer aldı.

Beykoz Üniversitesi, kurulduğu 2016 yılından beri nitelikli büyümesini sürdürüyor. Bugün 15 yüksek lisans, 20 lisans ve 23 önlisans olmak üzere toplam 58 program ile eğitim öğretime devam eden üniversite öğrencilerine sunduğu ayrıcalıklar ile onları geleceğe hazırlıyor.

7+1 ve 3+1 avantajı

Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7 +1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor, yapılan bir dönemlik staj üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından da takip ediliyor. 

Prof. Dr. Mehmet Durman Kimdir? | Marmara Basın

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanları ile ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedefliyoruz. Üniversitemizde laboratuvar ve atölyelerimizde gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimleri ve bunların çıktılarını çok önemsiyoruz. En önemlisi de üniversite öğrenimi sırasında iş deneyimi elde etmek isteyen öğrencilerimize, 3+1, 7+1 modeli bu şansı veriyor” diyor.

14 temel ve yönetsel yetkinlik destekleniyor

Beykoz Üniversitesi’nde ders içeriklerinin sektörün ihtiyaçlarına göre oluşturulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin fark yarattığı bir diğer nokta da “Yetkinlik Geliştirme Programı”. Günümüzde iş dünyası üniversite mezunlarının alanlarındaki teorik bilginin yanı sıra bazı kritik yetkinlikleri de edinmiş olarak iş yaşamına atılmalarını bekliyor. Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştirmiş olarak mezun olmalarını hedefledik. Bugün Beykoz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her öğrencinin 14 yetkinlikteki düzeyi ölçümleniyor. Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyor” diyor.

Beykoz Üniversitesi 12. Sırada

Beykoz Üniversitesi Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın gerçekleştirdiği 2021 “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”nda “Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 12. Sırada yer aldı.

Araştırmaya Türkiye’deki 125 devlet ve 73 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 198 üniversite katıldı ve 42 bin 353 öğrenciden veri toplandı.

Son dört yıldır bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitelerine yönelik memnuniyetleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi sürecinde eğitim anlayışından ödün vermediğini ortaya koydu.

Üniversite, “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması“nda ise 198 Üniversite arasında 20’nci sırada yer aldı ve istikrarlı bir başarı çizgisinde yürüdüğünü göstermiş oldu. Öğrenci odaklı bir üniversite olmalarının bu istikrarlı başarıya katkıda bulunduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerimizin üniversitemizden memnuniyetinin hem iç anketlerimizde hem de ÜNİAR gibi bağımsız kuruluşlarda benzer çıkıyor olması gerçekten memnuniyet verici. Tercih yapacak öğrencilerimiz bağımsız ve öğrenim gören öğrencilerin objektif değerlendirmelerini açıklayan bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalılar” dedi.

Yandal ve çift anadal fırsatı

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler açılacak çift anadal ile yandal programlarına da başvuru yapabiliyorlar.  Öğrenciler çift/ikinci anadal ya da yandal programları için ayrıca öğrenim ücreti de ödemiyorlar.

Tercihler ağustos ayında

Beykoz Üniversitesi ağustosta başlayacak tercih dönemi süresince, online ve yüz yüze tercih danışmanları ile aday öğrencilere destek verecek. Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 eğitim- öğretim yılında lisans ve önlisans programlarına burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanları, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 25 tercih bursundan da faydalanabilecek.

Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

HABER : Sinem UYANIK & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.