enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze’de ateşkes umutları, ‘Refah’ın işgali’ korkusunu geride bıraktı

Gazze’de ateşkes umutları, ‘Refah’ın işgali’ korkusunu geride bıraktı
31 Mart 2024
23
A+
A-

* Gazze Şeridi’ndeki hükümet medya ofisi dün yaptığı açıklamada, İsrail’in Aksa Şehitleri Hastanesi’ndeki gazetecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin çadırlarına yönelik bombardımanında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

* Filistin televizyonu bombardımanda dört kişinin öldüğünü ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

UHA / İnternational News Agency

Arap Dünyası Haber Ajansı’na göre (AWP) medya ofisi bombardımanın ‘hasta, yaralı ve yerinden edilmiş kişilerin hareketliliğinin en yoğun olduğu bir zamanda’ gerçekleştiğini bildirdi ve bunu ‘yeni bir katliam’ olarak nitelendirdi.

Ofis, sağlık ve tıbbi çalışmalarla ilgili tüm uluslararası, bölgesel ve yerel örgütleri İsrail ordusunun yaptıklarını kınamaya çağırdı. Ayrıca ABD yönetimini, İsrail’i ve uluslararası toplumu ‘bu suçtan tamamen sorumlu’ tuttu.

İsrail ordusu bugün (pazar) yaptığı açıklamada hava kuvvetlerinin son 24 saat içinde Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine 80 saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamanın devamında Şifa Hastanesi bölgesinde Filistinli militanların öldürüldüğü ve Gazze şehrinin er-Rimal mahallesindeki operasyonların devam ettiği ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanı, İsrail ile Hamas arasında neredeyse altı aydır devam eden savaşta ateşkes sağlanması amacıyla Kahire’de yeni bir müzakere turunun başladığı bir dönemde devam ediyor.

Hamas’a bağlı Sağlık Bakanlığı’na göre cumartesi gecesi (dün) ve pazar günü (bugün) İsrail saldırılarında en az 75 kişi hayatını kaybetti.

Bakanlığa göre, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin acil ateşkes talep eden kararına rağmen kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde çatışmalar durmadı. Ölü sayısıysa çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 32 bin 700’ü aştı.

Gazze Şeridi’nde yaşayan 2,4 milyon kişi açlık tehdidi altında bulunurken, İsrail tarafından izlenen insani yardımlar Gazze’ye kısıtlı miktarda giriyor. (Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.