enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:20 Gazeteci Veysel Kavrayan Kocaeli TV41 kanalın ‘Kentin Değerleri’ Programı’nın Canlı Yayın Konuğuydu
11:47 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar artıyor
11:40 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman görevden uzaklaştırıldı
09:45 Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar – 8 Haziran 2026
07:42 Gazeteci Nadira TUDOR’un Azerbaycan Mektubu!
06:27 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Sıfır Atık Forumu 2026″ kapsamında çok verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdik”
00:51 İstanbul Haliç Üniversitesi “Dünya Çalgıları Haliç’te” Söyleşisinde Kültür ve Sanat Meraklılarını Buluşturdu
00:48 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore ziyareti kapsamında JTBC TV’ye mülakat verdi
00:17 TBMM Başkanı Kurtulmuş: NATO Parlamenter Zirvesi 28-29 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek
00:10 Türkiye ile Gürcistan arasında ormancılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.
00:07 Kocaeli’nin Gölcük Kıyı Şeridi Islah ve Sahil Düzenlemesi Yapılması İşi” kapsamında Ulaşlı sahiline dalga kırıcı set
09:03 Müzik Ustası KAYAHAN Şarkılarıyla CSO ADA ANKARA’da Anıldı
00:51 Türkiye’nin enerji hamleleri Avrupa için de can suyu olabilir
00:51 “Lugansk’ta Türk İHA’sı” iddiası
00:49 Türk NATO’su Tartışması ve Jeopolitik Gerçeklik
00:44 Yalnız ebeveynler maratonu tek başına koşuyor!…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş: CHP Genel Başkanı kendi partisinin grup toplantısında konuşma yapabilir
00:33 Katil İşgalci İsrail Filistinlinin yaşamını tehdit eden yeni bir çevre ve sağlık krizine yol açtı.
00:26 Bakan Uraloğlu, İstanbul’da “Sıfır Atık Kent Tasarımı: İklim Hedefleri İçin Kentsel Planlama Paneli”ne katıldı
00:14 İşgalci İsrail ordusunun, ateşkese rağmen 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 593’e çıktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Nadira TUDOR’un Azerbaycan Mektubu!

Gazeteci Nadira TUDOR’un Azerbaycan Mektubu!
8 Haziran 2026
9
A+
A-

* EuroNews’ten Gazeteci Nadira TUDOR, ‘Azerbaycan Mektubu”nda Azerbaycan’ın, İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarda topraklarını kullandığı iddiasını yalanladığını aktardı.

UHA / İnternational News Agency

Nadira Tudor - ITN Business

Gazeteci* Nadira TUDOR

BAKÜ,08 HAZİRAN 2026 – Bakü yönetimi, ne Azerbaycan ne de İsrail’in doğruladığı isimsiz kaynaklı haberleri ‘tamamen asılsız‘ diyerek reddetti. Euronews’e konuşan Azerbaycanlı yetkililer, aralarında 700 km sınırı olan İran dahil hiçbir üçüncü ülkeye saldırıda topraklarını kullandırmadıklarını belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası medyada cuma günü yer alan ve İsrailli askerî ve istihbarat personelinin devam eden İran savaşı sırasında Azerbaycan topraklarından faaliyet gösterdiği iddiasını yalanlayarak, söz konusu haberleri “tamamen asılsız” olarak nitelendirdi.

Bakanlığın sözcüsü ve basın servisi başkanı Aytan Hacızade cuma günü Euronews’e yaptığı açıklamada “Söz konusu haberde yer alan bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan, İran da dahil olmak üzere hiçbir üçüncü ülkeye yönelik kötü niyetli eylemler için topraklarını hiçbir zaman kullandırmamıştır” diye vurguladı.

Bakü’nün bu iddiaları soruşturup soruşturmayacağı sorulduğunda Hacızade, “Biri herhangi bir delil sunabilirse, biz de bunu değerlendirebiliriz” yanıtını verdi.

Azerbaycan topraklarının “komşu ülkelerimiz ve dost ülkeler dahil hiçbir üçüncü tarafa karşı hiçbir zaman kullanılmadığını ve kullanılmayacağını” da sözlerine ekledi.

Hacızade, “Azerbaycan her zaman iyi komşuluk ilişkilerine dayalı dengeli bir dış politika yürüttü; ancak aynı zamanda İsrail ile ortaklığımız da çok sektörlü ve çok yönlü alanlarda daima iyi oldu” dedi.

İran tarafıyla, İsrail tarafıyla ve bölgedeki tüm ülkelerle de çok sayıda işbirliği alanı geliştirdik” diye ekledi. “Azerbaycan her zaman, karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayanan ve ulusal çıkarlarımızı esas alan dengeli bir dış politika izledi.

İsimsiz kaynaklara dayandırılan haberler ne Azerbaycan ne de İsrail tarafından doğrulandı. Haberi destekleyen bağımsız herhangi bir kanıt kamuoyuna sunulmadı.

Euronews görüş almak üzere İsrail hükümetiyle iletişime geçti.

Azerbaycan’ın İran’la yaklaşık 700 kilometrelik ortak sınırı bulunuyor ve ülke, topraklarının komşu devletlere karşı kullanılmasına izin vermeyeceğini sürekli olarak dile getiriyor.

İran savaşında Bakü ile Tahran arasındaki gerilim, daha önce 5 Mart’ta İran insansız hava araçlarının Azerbaycan’ın Nahçıvan eksklavını vurmasıyla tırmanmış; İHA’lar Nahçıvan Uluslararası Havalimanı’nın terminalini hedef almış ve Şekerabad köyündeki bir okulun yakınına düşerek dört sivilin yaralanmasına yol açmıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olayı “terör eylemi” olarak nitelendirerek özür ve hesap verilmesini talep etti. Tahran ise sorumluluğu reddederek olayla ilgili soruşturma yürüteceğini açıkladı.

Azerbaycan, saldırıdan bir gün sonra İran’daki diplomatik personelini geri çekti; takip eden haftalarda ise ilişkiler kademeli olarak normalleşti.

Bakü, 1990’lardan bu yana İsrail ile yakın ekonomik ve güvenlik ilişkilerini sürdürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.