enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:58 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
00:18 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak

GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak
28 Ekim 2025
14
A+
A-

*Antalya, bu yıl da gastronomi dünyasının en heyecan verici etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!

Gazeteci* Mustafa SALMAN

ANTALYA, 29 EKİM 2025 – Antalya, bu yıl da gastronomi dünyasının en heyecan verici etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

GastroAntalya, miksoloji yarışmasıyla 16 Kasım Pazar günü başlayacak.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel bartenderlar, özgün kokteyl reçeteleriyle jüri karşısına çıkacak ve “en iyi karışımı” yaratmak için kıyasıya rekabet edecek.

GastroAntalya’nın uluslararası gastronomi buluşması kapsamında düzenlenen miksoloji yarışması, sektördeki yenilikçi yaklaşımları desteklemeyi, yerli ürünlerin yaratıcılıkla harmanlandığı özgün içeceklerin tanıtımına katkı sağlayacak.

Katılımcılar, sürdürülebilirlik, sunum estetiği ve tat dengesi kriterlerine göre değerlendirilecek. “Doğadan Bardağa: Sürdürülebilir Lezzetler” temasıyla yarışmacılar, yerel ve mevsimsel ürünleri merkeze alarak doğayla uyumlu kokteyller hazırlayacak.

Yarışma sonunda dereceye giren miksolojistler, ulusal ve uluslararası platformlarda temsil hakkı kazanırken, kazanan reçeteler GastroAntalya özel yayınında yer alacak.

Resim önizlemesi

 

“EN YARATICI SUNUMLARLA KIYASIYA MÜCADELE VERİLECEK”
GastroAntalya Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz Şefler Kulübü Başkanı Bilal Yüregir, “Türkiye’nin dört bir tarafından bartenderlar en yaratıcı sunumlarıyla kıyasıya mücadele verecek. 18 yaş üstü olan ve aktif olarak çalışan herkesin katılabileceği yarışmada jürinin kriterlerine uymayan sunumlar diskalifiye edilecek. İlk üçte yer alanlar ise Moldova’da eğitime gönderilecek. Aynı zamanda da uluslararası alanda ağ kurma fırsatı tanınacak” diye konuştu.

Resim önizlemesi

“AMACIMIZ TÜRK MİKSOLOJİSİNDE YENİ BİR SAYFA AÇMAK”
GastroAntalya Miksoloji Bölüm Başkanı Mehmet Ciğer, kendisi için bu projenin bir yarışma değil, gastronomiyle miksolojiyi, kültürle yaratıcılığı aynı potada buluşturan bir vizyonun başlangıcı olduğunu vurgulayarak, “Amacımız bartenderların yaratıcılığını teşvik etmek ve Türk miksolojisinde yeni bir sayfa açmak. Yarışmada ilk üçe giren bartenderlar, Moldova’da özel bir eğitim alma fırsatı yakalayacak. Bu deneyim, onların hem teknik bilgi hem de uluslararası vizyon kazanmalarını sağlayacak. Dönüşlerinde edindikleri bilgileri Türkiye’deki meslektaşlarına aktararak sektörde bir domino etkisi yaratacaklarına inanıyorum. Bu yarışmayı tasarlarken en büyük hedefim, sadece bugüne değil, gelecek nesillere bırakılacak kalıcı bir anı yaratmaktı. Her yıl gelişen, değer katan ve ilham veren bir geleneğe dönüşmesi en büyük dileğim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.