enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:35 Serdar Dursun Kocaelispor’a imza attı.
00:50 Moskova’da Türk iş dünyası Crocus Expo fuarına katıldı
00:44 Geleceğin sanayisi dijital ve yeşil dönüşümle şekilleniyor
00:44 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den afetzedelere 10 milyon TL destek
00:41 “İslamî ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze” Konferansı Kapanış Basın Bildirisi
00:31 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
00:08 Cevdet Yılmaz: CHP, iç kavgayı toplumun tamamına yansıtmaya çalışıyor
00:06 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) ödül töreni ve sergisi 13 Eylül’de New York’ta
11:38 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:15 Yeni Bir Kocaelispor…
09:42 Gazeteci Veysel Kavrayan’ın babası Özcan Kavrayan vefat etti, Cenazesi Nevşehir’de toprağa verildi.
06:54 Tarih ve Bilim uzmanı Nesrin KALKAN OKUR: Türkiye Cumhuriyeti Devleti-ABD İlişkileri
00:56 CHP’li Belediyelerde yaprak dökümü devam ediyor… Şimdi de bir istifa Beykoz Belediyesi’nden geldi..
00:52 AK Parti tarafından “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” başlığıyla başlatılan programlar kapsamında, 54 il ve 584 ilçede vatandaşlarla bir araya gelindi.
00:48 Türkiye’nin 1 Eylül 2025 itibarıyla geldiği genel durum
00:40 Türkiye Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük’ten gelen zam tepkisi gündem oldu.
00:32 Amerikan ‘Savaş’ Bakanlığı
00:26 CHP’de kurultay davası sonucu beklenirken, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun B planı gündeme bomba gibi düştü.
00:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Refah Sınır Kapısı’na dünyadan ilk giden siyasi heyetiz
00:15 AYM: CHP Kurultayı davası 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FUEN TAG Sözcüsü Habip Oğlu, Azerbaycan Avrupa Birliği Misyonu Başkanı Büyükelçi Vaqif Sadıqov ile görüştü

FUEN TAG Sözcüsü Habip Oğlu, Azerbaycan Avrupa Birliği Misyonu Başkanı Büyükelçi Vaqif Sadıqov ile görüştü
11 Haziran 2025
10
A+
A-

*Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habip Oğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Belçika Krallığı ve Lüksemburg Büyük Dükalığı Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Misyonu Başkanı Vaqif Sadıqov ile makamında görüştü. Görüşmede Habip Oğlu’na FUEN TAG Sekretaryası’ndan Melek Kırmacı eşlik etti.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency

BRÜKSEL, 11 HAZİRAN 2025 – Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habip Oğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Belçika Krallığı ve Lüksemburg Büyük Dükalığı Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Misyonu Başkanı Vaqif Sadıqov ile makamında görüştü. Görüşmede Habip Oğlu’na FUEN TAG Sekretaryası’ndan Melek Kırmacı eşlik etti.

Brüksel’deki Azerbaycan Büyükelçiliği’nde yapılan görüşmede Habip Oğlu, Avrupa’daki yerli ve ulusal azınlıkların en büyük çatı kuruluşu olan FUEN bünyesinde 2013 yılında kurulan TAG’yi tanıttı. Habip Oğlu, TAG’nin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, TAG’nin Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar olan çok geniş coğrafyada yaşayan Türk azınlık ve topluluklarını bir araya getirdiğini kaydetti.

FUEN üyesi Türk azınlık ve topluluklarını tanıtan Habip Oğlu, TAG’nin yıllık toplantılarında Türk kuruluşlarının buluştuğunu, 2025’teki yıllık toplantının Bulgaristan Türklerinin ev sahipliğinde Varna şehrinde düzenleneceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.