enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da 2. tur seçimlere katılım rekor düzeyde

Fransa’da 2. tur seçimlere katılım rekor düzeyde
7 Temmuz 2024
23
A+
A-

Fransa’da genel seçimlerin 2. turunda seçime katılım rekor seviyede gerçekleşti. İlk turda aşırı sağcı Ulusal Birlik’in açık farkla birinci parti olarak çıktığı seçimlerin ikinci turunun sonuçları merakla bekleniyor.

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in DW kaynaklı DW calls on Venezuela to restart broadcasts – DW – 04/14/2019haberine göre, Fransızlar genel seçimlerde bugün 2. tur için sandık başına gitti.

Fransa İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, yerel saatle 17.00 dolayında seçime katılım yüzde 59,7 ile rekor düzeyde gerçekleşti. Kamuoyu araştırma şirketleri, nihai katılım oranının yüzde 67 dolayında seyredebileceği tahmininde bulunuyor. Son olarak François Mitterrand’ın cumhurbaşkanı seçildiği 1981 yılında seçime katılım oranının bu denli yüksek olduğu belirtiliyor. Fransa’da sandıklar saat 20.00’de kapanacak.

9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden aşırı sağcı Ulusal Birlik’in zaferle çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron meclisi feshederek erken seçim kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Macron oyunu Fransa’nın kuzeyindeki Le Touquet’te kullandı. Fotoğraf: Sebastien Jarry/MAXPPP/IMAGO

Aşırı sağ tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşacak mı?

Fransa’da 30 Haziran’da yapılan erken genel seçimin ilk turunda açırı sağcı Ulusal Birik (RN) yüzde 33 oy oranı ile sandıktan açık farkla birinci parti olarak çıkmıştı. Seçim sonuçları ülkede büyük bir kutuplaşmaya yol açarken, ikinci turda seçmenlerin çoğu aşırı sağcıların mutlak zaferini engellemek için sandık başına gitti.

Anketler, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin meclis çoğunluğunu ele geçiremeyeceğine işaret ediyor. Anketlere göre, Ulusal Birlik 2. turdan da birinci parti olarak çıksa da 577 sandalyeli mecliste çoğunluğu elde etmek için gerekli olan 289 sandalyeye ulaşamayacak.

Les Echos gazetesinde yayınlanan OpinionWay şirketinin anketine göre RN, meclise 205 ila 230 vekil gönderecek.

Aynı anket; sol partilerin ittifakı Yeni Halk Cephesi’nin 145-175 arasında sandalyeye sahip olacağını, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un merkez bloğunun ise 130-162 bandında kalacağını gösteriyor.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.