enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:07 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:06 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:05 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:04 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:03 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:03 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:01 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:00 Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalde
00:12 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:12 Haftanın SAHA Bülteni’nden özetler
00:09 Kültür-sanat odaklı haberler
00:09 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
00:07 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa ve İsveç’ten Ukrayna’da işlenen olası “savaş suçlarına” dair soruşturma

Fransa ve İsveç’ten Ukrayna’da işlenen olası “savaş suçlarına” dair soruşturma
6 Nisan 2022
625
A+
A-

PARİS, İSVEÇ – UHA HABER / Fransa ve İsveç’te savcılık makamları, Rus işgali sırasında Ukrayna’daki olası savaş suçlarıyla ilgili ön soruşturma başlatarak tanıkların kendileri ile temasa geçmeleri için çağrı yaptı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre, Fransız savcılığından yapılan açıklamada Ukrayna’da Fransız vatandaşlarına yönelik muhtemel “savaş suçları” işlendiği gerekçesiyle üç soruşturma açıldığı duyuruldu.

Ulusal Terörle Mücadele Savcılığından (PNAT) yapılan basın açıklamasında, Ukrayna’nın Mariupol kentinde 25 Şubat-16 Mart, Gostomel’de 1-12 Mart ve Çernihiv’de 24 Şubat’tan bu yana Fransız vatandaşlarına karşı işlenen çok sayıda muhtemel savaş suçuna ilişkin üç yeni soruşturma açıldığı belirtildi.

Açıklamada, işlenen suçların zihinsel bütünlüğe kasıtlı saldırı, çatışmada yer almayan sivillerin kasti hedef alınması, sivillerin zaruri materyallerden kasti mahrum bırakılması gibi unsurlar içerdiği için “savaş suçu” olarak nitelendirildiği ifade edildi.

Soruşturmaları, İnsanlığa Karşı Suçlar ve Nefret Suçlarıyla Mücadele Merkez Ofisi yürütecek.

PNAT, Fransız-İrlandalı gazeteci Pierre Zakrzewski’nin 14 Mart’ta Ukrayna’da öldürülmesinin ardından 16 Mart’ta bir “savaş suçu” soruşturması açmıştı.

İsveç devrede

Öte yandan Ukrayna’daki savaş suçlarıyla ilgili bir ön soruşturma duyurusu da İsveç’ten geldi.

Savcılık makamı soruşturmanın amacının, İsveç mahkemelerinde veya uluslararası mahkemelerde kullanılabilecek kanıtları mümkün olan en kısa sürede toplamak ve güvence altına almak olduğunu belirtti. Ukrayna’da sivillere yönelik şiddete tanık olan mağdurları ve herkesi yetkililerle iletişime geçmeye çağırdı.

“Ukrayna’daki durumla ilgili mevcut bilgilere dayanarak, ciddi savaş suçlarının işlendiğine inanmak için nedenler var” açıklamasında bulunan İsveç Savcılık Makamı, henüz bir şüpheli tespit edilmediğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, pazartesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i savaş suçu işlemekle suçladı ve yargılanması çağrısında bulundu.

Kremlin ise Batı’nın savaş suçu iddialarının “canavarca bir sahtekarlık” olduğunu ileri sürdü.

Ek kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.