enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Federal Meclis’e gökkuşağı bayrağı asılacak

Federal Meclis’e gökkuşağı bayrağı asılacak
4 Haziran 2022
594
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da LGBTİ+ onur sembolü olan gökkuşağı bayrağının yılda iki kez meclis binasına asılması kararlaştırıldı. Bununla Almanya’nın çeşitliliğe duyduğu saygının görünür kılınması hedefleniyor.

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Almanya’da gökkuşağı renklerinden oluşan LGBTi+ onur bayrağının yılda iki kere Berlin’deki parlamento binasına asılacağı belirtildi.

Federal Meclis’in basın bürosundan yapılan açıklamada, bayrağın Uluslararası Homofobi Karşıtlığı günü olan 17 Mayıs’ta ve her yıl Berlin’de düzenlenen Christopher Street Day’de (CSD) meclise asılması konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Neue Bundestagspräsidentin fordert verständliche Sprache › Deutsche Sprachwelt

Açıklamada Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas’ın, karardan duyduğu sevinci ifade ettiği belirtilirken, bayrağın bu günlerde meclis binasının kulelerinden birinde dalgalanacak olmasının çoğulculuk ve çeşitliliğin görünürlüğünü artıracağı savunuldu.

Aynı anda çok açıldığımız için endişeliyim' - Avrupa Haberleri

Federal Meclis Başkanı Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt da hoşgörü ve çeşitliliğin dünya çapında bir sembolü olarak nitelendirdiği bayrağın kulelerden birine asılacağını teyit etti.

Göring-Eckardt, Almanya’nın bir özgürlükler, çoğulculuk ve demokrasi ülkesi olduğunu, cinsel ve cinsiyet çeşitliliğini de koruduğu ve her türlü ayrımcılığa karşı durduğunun görünür bir sembolünün mecliste yer almasının zamanın çoktan geldiğini vurguladı.

Berlin’de her yıl LGBTİ+ hakları için düzenlenen Christopher Street Day yürüyüşü bu yıl 23 Temmuz’da yapılacak.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 04 Haziran 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.