enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:30 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
00:59 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.
00:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
00:38 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
00:20 SPD Başkanı Yıldız: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
00:19 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
00:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
00:06 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
00:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
00:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
00:04 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
13:29 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FBI: Rusya, ABD seçimlerinde etki operasyonu yapıyor

FBI: Rusya, ABD seçimlerinde etki operasyonu yapıyor
5 Kasım 2024
17
A+
A-

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rusya’yı ‘en aktif tehdit’ olarak tanımladı.

 

Milyonlarca Amerikalı Salı günü ülkenin yeni başkanını belirlemek için oy kullanırken, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı’ndan (CISA) gelen açıklamada Rusya başta olmak üzere yabancı aktörlerin seçimler için etki operasyonları yürüttüğü öne sürüldü.

Açıklamada bu etki operasyonlarının ABD seçimlerine ilişkin kamuoyu güvenini sarsmak ve Amerikalılar arasında bölünmeler yaratmak amacıyla yürütüldüğü, özellikle seçim günü ve sonrasında yoğunlaşacağı bildirildi.

FBI’ın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Özellikle Rusya ile bağlantılı etki aktörleri, seçimin meşruiyetini sarsmak, seçmenlerde seçim süreciyle ilgili korku yaratmak ve Amerikalıların siyasi tercihleri ​​nedeniyle birbirlerine şiddet uyguladıklarını öne sürmek için videolar üretiyor ve sahte makaleler oluşturuyor,” ifadeleri yer aldı.

“Bu çabalar, seçim yetkililerine karşı olanlar da dahil olmak üzere şiddeti kışkırtma riski taşıyor. Rus aktörlerin seçim günü ve sandıklar kapandıktan sonraki gün ve haftalarda bu temalarla ek üretilmiş içerikler yayınlayacağını öngörüyoruz.”

FBI, Rusya’yı “en aktif tehdit” olarak tanımlarken, Rus aktörlerin yakın zamanda, ABD’li yetkililerin kararsız eyaletlerde hile ve siber saldırı yaparak seçimleri çalacağını iddia eden bir makale yayınladığını savundu.

Ayrıca son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Arizona eyaletinde seçim sahtekarlığı yapıldığını iddia eden bir bireyin yer aldığı videoyu da yine Rus aktörlerin ürettiği ifade edildi.

Açıklamada, İran’dan da bir diğer tehlikeli aktör olarak bahsedilirken, “İran’ın eski başkan Trump’ın kampanyasını tehlikeye atmak için kötü niyetli siber faaliyetler yürüttüğünü değerlendirdik,” ifadeleri yer aldı.

“İran etki aktörleri, geçmiş seçim döngülerinde yaptıkları gibi, oylamayı bastırmak veya şiddeti körüklemek amacıyla sahte medya içeriği oluşturmaya da çalışabilirler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.