enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Farklı disiplinlerden uzmanlar SPD Hidropolitik Akademi’de toplandı

Farklı disiplinlerden uzmanlar SPD Hidropolitik Akademi’de toplandı
28 Ekim 2021
305
A+
A-

 ANKARA-UHA HABER / Su Politikaları Derneği (SPD), Hidropolitik Akademi üyeleri Dursun Yıldız başkanlığında bir araya gelerek, Su, Enerji, Gıda ve Çevre güvenliği arasındaki bağlantının  artması ve bu alanda yaşanan sorunlarla çözüm konusu ele alındı.

Yurtta sulh, cihanda sulhBaşkan Dursun Yıldız, 2015 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Su Politikaları Derneği (SPD), Hidropolitik Akademi olarak bugüne kadar özellikle suyla ilgili birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yıldız, Su, Enerji, Gıda ve Çevre güvenliği gibi  alanlarda disiplinlerarası bakışa olan ihtiyacın giderek arttığını ve bugüne kadar birçok disiplinden yetişmiş uzmanların ortak akıl ile karar alma zorunluluğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.

Su Politikaları Derneği’nin üye profilinin oluşmasında bu düşüncenin de etkili olduğunu ifade eden Başkan Dursun Yıldız, özellikle suyun 21.yüzyılın politik ve ekonomik anlamdaki şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını açıkladı.

“Hızlı nüfus artışı, verimsiz kullanım, kentlere göç, gelişen sanayi ve iklim düzensizlikleri sonucunda ulusal su kaynakları kirli ve yetersiz hale geldikçe uluslararası yüzey  ve yeraltısu kaynaklarının  önemi armaktadır” diyen Yıldız, özellikle dünyanın bazı bölgelerinde suyun sosyal ve ekonomik gelişmedeki sınırlayıcı etkisinin artmasının halen yaşanan problemleri bir üst boyuta taşıyacağını, bu durumun suyun ulusal ve uluslararası kullanım politikalarını (Hidropolitikaları) bugünkünden daha ön plana  çıkartacağını, Türkiye’nin de bu konuda daha kapsamlı çalışmalara ihtiyacı bulunduğunu aktardı.

Öte yandan Derneğe Üyelik için başvuruda bulunan, Kimya Yüksek Müh İsmail Hakkı Demirtaş, Ziraat Yüksek Müh. Dr. Suha Satana  ve  Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Erhan Ustaoğlu’nun üyelik başvuruları da ele alınarak kabul edildi.

Dernek Başkanı Dursun Yıldız, üyelik başvurularını değerlendirerek Türkiye’nin çok değerli, bilgili ve deneyimli uzman ve akademisyenlerinin SPD Hidropolitik Akademi çatısı altında toplandığını ifade etti.

Yıldız, üyelik başvurusu kabul edilen uzmanların yapılacak olan çalışmalara çok büyük katkılar koyacaklarına inandığını belirterek, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek disiplinlerarası bir anlayışla bilgiye dayalı analizler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.