enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!

Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!
1 Şubat 2023
175
A+
A-

STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, ‘Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!’ kaleme aldığı başlıklı köşe yazısında, 11 ayda 11 kez toplanan ama ortak Cumhurbaşkanı adayını belirleyemediği için sertçe eleştirilen 6’lı masa ittifakının Pazartesi (30 Ocak 2023) günü bir mutabakat metni açıkladığını hatırlattı.

Fadime Özkan kimdir?Yazar Fadime ÖZKAN, “Yüzlerce sayfadan, 2 bin küsur maddeden oluşan ortak politikalar mutabakat metninin sorunları var. Bu sorunların en hafifi, tekrara düşmüş olmaları” şeklinde dile getirdi.

“Bir kısmı insan hak ve özgürlükleri dahil kimsenin reddetmediği, anayasal güvence altında haliyle yürürlükte olan kimi idealleri ya da AK Parti tarafından zaten hayata geçirilmiş olan kimi uygulamaları ve sosyal politikaları sanki halihazırda yokmuş ve kendilerince düşünülmüş gibi vaat edilmiş olması” değerlendirmesinde bulunan Fadime ÖZKAN, bu boşa düşüşün, Türkiye’nin Erdoğan liderliğinde yüksek teknolojiyle buluştuğu ve artık üreten ülke olduğu gerçeğini ıskalayan Kılıçdaroğlu’nun hem 4.5G internet alt yapısını kullanıp hem de sırf CHP çevrimiçi bir toplantı yaptı diye “vatandaş teknoloji görsün” diye böbürlenmesi kadar trajikomik olduğunu hatırlattı.

ÖZKAN, “Ama açıklanan metnin asıl sorunlu tarafı ise yeni yüzyıla Türkiye Yüzyılı hedefi ve potansiyeliyle giren ülke gerçeğine olan cahillikle malul olması. Nostaljik, trajik, manipülatif. En sıkıntılı yanı ise can yakan terör gerçeğine ve teröre karşı verilen büyük mücadeleye hiç atıf yapılmaması. Bilakis PKK ve FETÖ’nün masaya desteğini haklı çıkaran vaatlerde bulunulması” dedi.

STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN yazısında, şunları aktardı:

“6 partinin altına imza attığı politikalar metnine göre KHK ile görevlerinden alınan suçlular yerlerine geri yerleştirilecek. 15 Temmuz darbe-işgal girişimiyle ülkeyi teslim almaya kalkan ajan örgütü FETÖ mensupları daha önce 40 yılda sızdıkları yerlere bu kez 6’lı masa eliyle alenen yerleşecekler.

15 Temmuz sonrası yargılanan, varsa yanlışların düzeltilmesi için itirazların OHAL komisyonlarında değerlendirildiği, FETÖ bağlantısı olmayanların temize çıktığı süreçleri yok sayarak TÜM kamudan atılan KHK’lıları göreve iade edecekler.

Metnin bir diğer ölümcül sorunu ise PKK ile organik bağı bir yana yüzlerce binlerce şehidin kanına mal olan terör saldırılarına açıkça destek veren, lojistik sağlayan, finans sağlayan, Kürt gençlerini terör örgütüne teslim eden HDP’ye hayat öpücüğü vermesi”.

6’lı masanın terör desteği nedeniyle HDP’li belediyelere atanan kayyumları görevden alacağını ilan ettiğine dikkat çeken ÖZKAN, “FETÖ okyanus ötesinden, firari FETÖ’cüler saklandıkları Avrupa şehirlerinden ellerini ovuşturuyordu. PKK Kandil’den, HDP’li suçlular tutuldukları cezaevinden destek atıyordu. Bu haliyle şaşırtmadı hakkındaki zannı doğruladı yuvarlak masa” dedi.

Metnin, üstelik her tür vesayet odağından temizlenen, sivilleşen ülkeyi yeniden vesayete bürokrasiye asker tahakkümüne sokacak bir dizi önermesi  bulunduğunu yazan Fadime ÖZKAN, İşine odaklanan, cephede çok başarılı operasyonlar yürüten komuta kademesini yeniden siyasi meselelere bulaştırmanın yollarının açılacağını ve yuvarlak masanın Milli Savunma Bakanlığı’nı yeniden dizayn ederek kuvvet komutanlıklarını Genelkurmay Başkanlığı’na bağlayacağını yazdı.

FETÖ’nün kuluçka merkezi olduğu için kapatılan askeri okullarını yeniden açacak eski Türkiye özlemcilerinin olduğunu ifade eden Yazar Fadime ÖZKAN, Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“Metin iyi kötü, eski yeni bir netlik ifade etse de akış hiç öyle değil. İşlemiyor masadaki ortaklık. Karar alınamıyor. Mutabakat hala yok ortak aday ve bakanlık paylaşımında. Büyük kavga var.

Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta masaya geleceğini duyuran CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu İP sözcüsü Kürşat Zorlu yalanladı. “Biz böyle bir bilgiye sahip değiliz” diyerek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu pistten inmiş değil. İstanbul sorunlarla boğuşurken Anadolu turnesinde şehir şehir geziyor Bay Başkan.

Üstelik kulislere göre İmamoğlu’nun Anadolu turunu finanse eden kişi Ümit Özdağ’ın “bu kişi kesinkes FETÖ’cü” deyip istifa etmesine sebep olan İP’li Buğra Kavuncu.

Seçime az bir zaman kala 6’lı koalisyon hala çok fazla belirsizlik taşıyor.

Kesin olan tek şey var.

Kaos, kargaşa, kavga.”

[UHA Haber Ajansı, 01 Şubat 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.