enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
00:21 Türkiye’nin yerli ve milli otomobil hayalini gerçekleştiren Togg, Avrupa’da ilk teslimatlarına başladı…
00:20 TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye, denklemleri değiştiren bir aktör oldu
00:16 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
00:16 112 Acil Çağrı Merkezlerine 10 Ekim 2024-10 Ekim 2025 tarihleri arasında 96 milyon 919 bin 400 başvuru yapıldı…
00:13 PFDK’dan 149 hakeme “bahis oynama” gerekçesiyle men cezası
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:05 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken 7 katlı apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı…
00:02 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!

Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!
1 Şubat 2023
176
A+
A-

STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, ‘Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!’ kaleme aldığı başlıklı köşe yazısında, 11 ayda 11 kez toplanan ama ortak Cumhurbaşkanı adayını belirleyemediği için sertçe eleştirilen 6’lı masa ittifakının Pazartesi (30 Ocak 2023) günü bir mutabakat metni açıkladığını hatırlattı.

Fadime Özkan kimdir?Yazar Fadime ÖZKAN, “Yüzlerce sayfadan, 2 bin küsur maddeden oluşan ortak politikalar mutabakat metninin sorunları var. Bu sorunların en hafifi, tekrara düşmüş olmaları” şeklinde dile getirdi.

“Bir kısmı insan hak ve özgürlükleri dahil kimsenin reddetmediği, anayasal güvence altında haliyle yürürlükte olan kimi idealleri ya da AK Parti tarafından zaten hayata geçirilmiş olan kimi uygulamaları ve sosyal politikaları sanki halihazırda yokmuş ve kendilerince düşünülmüş gibi vaat edilmiş olması” değerlendirmesinde bulunan Fadime ÖZKAN, bu boşa düşüşün, Türkiye’nin Erdoğan liderliğinde yüksek teknolojiyle buluştuğu ve artık üreten ülke olduğu gerçeğini ıskalayan Kılıçdaroğlu’nun hem 4.5G internet alt yapısını kullanıp hem de sırf CHP çevrimiçi bir toplantı yaptı diye “vatandaş teknoloji görsün” diye böbürlenmesi kadar trajikomik olduğunu hatırlattı.

ÖZKAN, “Ama açıklanan metnin asıl sorunlu tarafı ise yeni yüzyıla Türkiye Yüzyılı hedefi ve potansiyeliyle giren ülke gerçeğine olan cahillikle malul olması. Nostaljik, trajik, manipülatif. En sıkıntılı yanı ise can yakan terör gerçeğine ve teröre karşı verilen büyük mücadeleye hiç atıf yapılmaması. Bilakis PKK ve FETÖ’nün masaya desteğini haklı çıkaran vaatlerde bulunulması” dedi.

STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN yazısında, şunları aktardı:

“6 partinin altına imza attığı politikalar metnine göre KHK ile görevlerinden alınan suçlular yerlerine geri yerleştirilecek. 15 Temmuz darbe-işgal girişimiyle ülkeyi teslim almaya kalkan ajan örgütü FETÖ mensupları daha önce 40 yılda sızdıkları yerlere bu kez 6’lı masa eliyle alenen yerleşecekler.

15 Temmuz sonrası yargılanan, varsa yanlışların düzeltilmesi için itirazların OHAL komisyonlarında değerlendirildiği, FETÖ bağlantısı olmayanların temize çıktığı süreçleri yok sayarak TÜM kamudan atılan KHK’lıları göreve iade edecekler.

Metnin bir diğer ölümcül sorunu ise PKK ile organik bağı bir yana yüzlerce binlerce şehidin kanına mal olan terör saldırılarına açıkça destek veren, lojistik sağlayan, finans sağlayan, Kürt gençlerini terör örgütüne teslim eden HDP’ye hayat öpücüğü vermesi”.

6’lı masanın terör desteği nedeniyle HDP’li belediyelere atanan kayyumları görevden alacağını ilan ettiğine dikkat çeken ÖZKAN, “FETÖ okyanus ötesinden, firari FETÖ’cüler saklandıkları Avrupa şehirlerinden ellerini ovuşturuyordu. PKK Kandil’den, HDP’li suçlular tutuldukları cezaevinden destek atıyordu. Bu haliyle şaşırtmadı hakkındaki zannı doğruladı yuvarlak masa” dedi.

Metnin, üstelik her tür vesayet odağından temizlenen, sivilleşen ülkeyi yeniden vesayete bürokrasiye asker tahakkümüne sokacak bir dizi önermesi  bulunduğunu yazan Fadime ÖZKAN, İşine odaklanan, cephede çok başarılı operasyonlar yürüten komuta kademesini yeniden siyasi meselelere bulaştırmanın yollarının açılacağını ve yuvarlak masanın Milli Savunma Bakanlığı’nı yeniden dizayn ederek kuvvet komutanlıklarını Genelkurmay Başkanlığı’na bağlayacağını yazdı.

FETÖ’nün kuluçka merkezi olduğu için kapatılan askeri okullarını yeniden açacak eski Türkiye özlemcilerinin olduğunu ifade eden Yazar Fadime ÖZKAN, Eski Türkiye’ye özlem, PKK ve FETÖ’ye selam!başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“Metin iyi kötü, eski yeni bir netlik ifade etse de akış hiç öyle değil. İşlemiyor masadaki ortaklık. Karar alınamıyor. Mutabakat hala yok ortak aday ve bakanlık paylaşımında. Büyük kavga var.

Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta masaya geleceğini duyuran CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu İP sözcüsü Kürşat Zorlu yalanladı. “Biz böyle bir bilgiye sahip değiliz” diyerek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu pistten inmiş değil. İstanbul sorunlarla boğuşurken Anadolu turnesinde şehir şehir geziyor Bay Başkan.

Üstelik kulislere göre İmamoğlu’nun Anadolu turunu finanse eden kişi Ümit Özdağ’ın “bu kişi kesinkes FETÖ’cü” deyip istifa etmesine sebep olan İP’li Buğra Kavuncu.

Seçime az bir zaman kala 6’lı koalisyon hala çok fazla belirsizlik taşıyor.

Kesin olan tek şey var.

Kaos, kargaşa, kavga.”

[UHA Haber Ajansı, 01 Şubat 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.