enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:24 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile eşi Yasin Köksal’ın kumpasları Sabah Gazetesi’nde manşet oldu
09:58 CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında çıkan rüşvet iddialarını haberleştiren gazeteyi mühürledi!
09:36 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesisi vurduk”
00:59 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNRWA Arasında, UNRWA Ankara Temsilciliği’nin Kurulmasına İlişkin Anlaşma”yı imzalaması öngörülüyor.
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da diplomasi trafiği
00:43 Küresel Ulaşımın Yol Haritası İstanbul’da Çizilecek…
00:38 PKK Terör Örgütü Kürtlerin Temsilcisi Değil, Düşmanıdır
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “dünyanın kadınların dönüştürücü gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var”
00:22 Özbekistan vatandaşı Khasan Umarov’un geri gönderme merkezinde yaşamını yitirmesi meclise taşındı!
00:18 MHP, ‘Terörsüz Türkiye için Milli ve Birlik ve Dayanışma Buluşmaları’na başlıyor
00:12 Erdoğan: Netanyahu bölgesel barışın önündeki en büyük engeldir
00:09 Bakan Uraloğlu: Raylı sistemlere 500 milyon liralık destek programını hayata geçiriyoruz
00:02 A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’ı 83-72 yendi…
00:01 Hayvanseverlerin bağışlarını zimmete geçiren 10 şüpheli tutuklandı
10:44 Türk Mobilya Sektörünün En Güçlü Buluşması: Furnishings & Design İstanbul (FDI) 2025, 25–27 Eylül 2025…
09:56 Türk Hava Yolları tarafından hizmet sektörü için tecrübeli ve tecrübesiz kabin memuru alımı
08:42 İsrail’den yeni oyun: DEAŞ’a yakın terörist gruplar silahlandırılıyor
06:58 Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor
06:52 TÜBİTAK’tan ISUBÜ 30 Milyon TL Bütçeli “Milli Teknoloji Atölyesi” Projesi’ne Onay Aldı
00:57 Arda Turan, Shakhtar Donetsk’te işbaşı yaptı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Engelli Milletvekili Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” filmi TBMM’de izleyiciyle buluştu…

Engelli Milletvekili Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” filmi TBMM’de izleyiciyle buluştu…
23 Aralık 2022
366
A+
A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayat hikayesinin konu edildiği “Buğday Tanesi” filmi için TBMM’de özel gösterim yapıldı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Okaner YÜCE’nin haberine göre, Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film için Meclis’teki konferans salonunda milletvekillerine özel gösterim düzenlendi.

Gösterim öncesi konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul’da galası yapılan filmin hikayesinin gerçek bir yaşam öyküsü olduğunu anlattı.

Henüz bir yaşındayken tarladaki bir yangın sonucu 41 gün yoğun bakımda kaldığını, yaşadığı zorlu bir hayatın ardından 41 yaşında da Erzincan’dan milletvekili seçildiğini aktaran Bayram, yangında vücudunun bazı uzuvlarını kaybettiği için gençlik yıllarının çileyle geçtiğini, 15-16 yaşına kadar elleri cebinde dolaştığını ifade etti.

Sosyal baskılardan yorulduğu için göğsüne “sormayın” yazısı asmayı düşündüğünü anlatan Bayram şöyle devam etti:

“Bir dönem, ‘Yurt dışına gideyim de en azından yabancı dil bilmediğim için sorduklarını nasıl olsa anlamam.’ diye düşündüm. Vizeye başvurdum, reddedildi. Sonra da bir karar verecektim; ya dünyamı değiştirecektim ya da mücadele edecektim. Ben mücadeleyi seçtim, bütün Türkiye beni tanısın, bir defa sorsun öğrensin, bir daha da sormasın istedim.”

Bazen kendisine, “Filmin senaryosunu kim yazdı?” diye sorulduğunu dile getiren Bayram, “Rabb’im yazdı, biz de bu dünyada oynadık.” şeklinde konuştu.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hakim ve savcı olabilmek için mücadele ettiğini ancak engeli dolayısıyla elendiğini vurgulayan Bayram, geçen yıl Meclis’te tüm partilerin desteğiyle ilgili kanunda düzenleme yaptıklarını ve engellilerin de hakim ve savcı olabilmelerinin önünün açıldığını kaydetti.

Bayram, filmin tüm sinema salonlarında gösterimde olduğunu anımsatarak “Sinemalarda akın akın izleniyor, gişe rekorları kırılıyor. Engelli kardeşlerimiz arayıp ‘Bana rol model oldunuz.’ diyor. Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Elde edilen gelirle İstanbul’da bir Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacağız. Anaokulu ve huzurevleri ne kadar elzem olduysa engelli yaşam merkezleri de elzem olmuştur.” dedi.

Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın engelliler için devrim niteliğinde hizmetler yaptığını işaret ederek engelliler adına teşekkür etti.

Konuşmanın ardından filmin gösterimine geçildi. Ayrıca Meclis çalışanları için de ayrı bir seans düzenlendi.

Milletvekili Serkan Bayram’ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle senaryosu Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan “Buğday Tanesi”nin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi.

Sanatçı Kutsi, Deniz Arna ile Erkan Bektaş’ın da rol aldığı yapımın çekimleri İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 120 dakikalık film, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında 6 ülkedeki sinemalarda gösterimde bulunuyor. (TBMM)

Gazeteci* Okaner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.