enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emine Erdoğan: Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz

Emine Erdoğan: Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz
7 Aralık 2021
452
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Siirt’te düzenlenen “Demokrasi Buluşması” programında bir katılımcının Erdoğan’ın ‘Şiir gibi yaşamımız var’ sözlerini hatırlatarak sorduğu soruya “Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan  ile Pazar günü Siirt ziyareti sırasında katıldığı “Demokrasi Konuşmaları” etkinliği programının görüntüleri paylaşıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından sözü programa katılan vatandaşlara verdi.

“Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz”

Safiye Işık isimli vatandaşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’taki gençlik buluşmasında “Eşimle şiir gibi bir yaşamımız var” dediğini hatırlatarak, “Sizce şiir gibi bir yaşam ne demek ve siz yol arkadaşlığınızı nasıl tanımlardınız? Böylesine yoğun bir tempoda şiir gibi bir evliliği sürdürmek zor olmuyor mu?” sorusuna Emine Erdoğan, “Yani şiir gibi bir evlilik illaki şair olmaya gerek yok, şiir gibi evlilik demek sadece her gün sevinç, mutluluk öyle bir şey de değil. Acısıyla, tatlısıyla, üzüntüsüyle, kahrıyla bunları hep birlikte paylaşmak ve birlikte yol yürümek. Biz bunu yaptık. Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz” karşılığını verdi.

Emine Erdoğan: Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz

“Nişanlılık döneminden itibaren Siirt yemeklerimizi ikram ediyorduk”

“Siz evde Siirt yemeklerini mi yoksa Karadeniz yemeklerini mi tercih ediyorsunuz? Cumhurbaşkanımıza Siirt yemeklerini sevdirdiniz mi?” sorusu üzerine Emine Erdoğan, evlendikleri zaman Karadeniz yemeklerini hiç bilmediğini söyledi.

Karadeniz yemeklerini hiç bilmediği halde kısa zamanda alıştığını ve severek yediğini dile getiren Emine Erdoğan, “Bu arada tabii Başkan da bize gelip gittikçe nişanlılık döneminden itibaren Siirt yemeklerimizi ikram ediyorduk. O da gerçekten çok beğendi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Siirt yemeklerini bilmediğini belirterek, kayınvalidesinin bu işlerde hassas olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan: Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz

Emine Erdoğan, Siirt’te doğmadığını ve büyümediğini ifade ederek, Siirtli olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi. İstanbul’da doğup büyüdüğünü anlatan Emine Erdoğan, Siirt yemeklerinin evlerinde her zaman olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve çocuklarının yemek seçme huyunun olmadığını dile getiren Emine Erdoğan, evde iki tarafın yemeğinin de severek yendiğini söyledi.

Hayvan barınaklarından ‘hayvan edinme’ tavsiyesi

Emine Erdoğan, Üsküdar’da bahçeli bir evde büyüdüğünü ve kedisi olduğunu belirtti. Dönem dönem farklı hayvanları sahiplendiklerini ifade eden Emine Erdoğan, oğlunun bir köpeğinin, torunlarının da kedilerinin olduğunu anlattı.

Evlerinde de kedilerinin bulunduğunu anlatan Emine Erdoğan, sahiplendiği “Leblebi” isimli engelli köpeğin de Ankara’da kendileriyle beraber olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, “Herkese tavsiye ederim. Satın almayı değil de hayvan barınaklarından hayvan edinirlerse hem kendileri hem çocukları için çok daha iyi olur” dedi.

Emine Erdoğan: Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz

“Üzerinizdeki özel bir kumaş herhalde. Şalu şepik dediklerinden. Onu anlatır mısınız?” sorusuna karşılık Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

Bugün gerçekten bir tevafuk oldu. Başkan’ın ne ceket giydiğini göremedim ben. Sonra Siirt’e geldikten sonra fark ettim ki ikimiz de aynı kumaştan ve aynı renkten giyinmişiz. Bunun bir özelliği var. Bu, Siirt’e has Eruh ilçemizde yapılan bir dokuma. Eni çok dar. Geleneksel bir dokuma, keçi yününden sanıyorum. Yanlış söylemiyorum inşallah. Bu kumaşlarımız teşvik verilerek, Sayın Başkan’ım geleceğe de taşınsın istiyorum. Evet, şalu şepik kumaşından yapılan giysilerimiz bunlar. İnşallah tasarımcılarımıza da bir örnek oldu.”

[UHA Haber Ajansı, 07 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.