enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elektronik ticaret kanun teklifi komisyonda kabul edildi

Elektronik ticaret kanun teklifi komisyonda kabul edildi
30 Haziran 2022
1.228
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Elektronik ticarete ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi. Teklifle tedarikçi firmalar indirim yapmaya zorlanamayacak, platformlar 5 gün içinde tedarikçilere ödeme yapacak.

Küresel salgın sürecinde, dünyada olduğu gibi Türkiye’de internetten alışverişler devasa boyutlara ulaştı. Geçen yıl E-ticaret hacmi 234 milyar lira oldu, işletme sayısı 500 bine yaklaştı.

Ancak elektronik ticaret faaliyetleri belli platformlarda yoğunlaştı.

Düzenleme ile haksız rekabetin ve tekelleşmenin önüne geçilecek

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Meclis Sanayi ve Ticaret Komisyonunda E-ticaret teklifinin görüşmelerine katıldı.

Muş, Sanayi ve Ticaret Komisyonunda ele alınan ve kabul edilen E-ticaret teklifini, bu alanda faaliyet gösteren ağ sağlayıcılara yönelik yeni yükümlülükleri açıkladı.

E-ticarette tedarikçi firmaya 5 gün içinde parası ödenecek

Düzenlemeyle uzun vadelerle ve zorunlu indirimlerle tedarikçi firmaların mağdur edilmesinin önüne geçilecek.

Teklife göre, “para yakma” adı altında, firmaların aşırı reklam vermeleri kontrol altına alınacak.

Öte yandan tedarikçi firmalar indirim yapmaya zorlanamayacak, platformlar 5 gün içinde tedarikçilere ödeme yapacak.

Teklif, belli büyüklüğün üzerindeki firmalara kargo hizmetinin dışarı verilmesini kısıtlıyor. Amacı ise dağıtım kanallarının çeşitlenmesi, yeni oyuncuların piyasaya girmesinin desteklenmesi.(TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 30 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.