enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

El Salvador, Bitcoin’den ABD dolarına dönüşümü kolaylaştırmak için fon oluşturdu

El Salvador, Bitcoin’den ABD dolarına dönüşümü kolaylaştırmak için fon oluşturdu
3 Eylül 2021
460
A+
A-

UHA HABER / El Salvador Kongresi, kripto para Bitcoin’den ABD dolarına dönüşümü kolaylaştırmak için 150 milyon dolarlık bir fon oluşturulmasına onay verdi.

Orta Amerika ülkesi, Bitcoin’i kripto para birimi olarak önümüzdeki haftadan itibaren yasal döviz ihalelerinde kabul edecek. Kongredeki oylamada 64 “evet”, 14 “hayır” oyu çıktı.

Bu ülkede 7 Eylül’den itibaren Bitcoin resmen döviz ihalelerinde kullanılabilecek.

Orta Amerika ülkesi, dünyada kripto para birimini döviz ihalesinde kullanan ilk ülke olacak.

Yeni oluşturulacak fon için para Maliye Bakanlığı’nın bütçesinden gelecek ve El Salvador Devlet Kalkınma Bankası (BANDESAL) tarafından yönetilecek.

Kabul edilen yasa, bu para birimini kullananların Bitcoin’i otomatik ve anında ABD dolarına çevirebilmelerine olanak sağlarken, özel girişimlere zarar vermeden devletin sunduğu alternatifleri finansal olarak desteklemeyi amaçlıyor.

El Salvador’ın Bitcoin’i resmen kabul etmesiyle ilgili çalışmalar çerçevesinde hükümetin dijital sanal para uygulaması “Chivo” ile bağlantılı ülke genelinde en az 200 nakit para makinası ve 50 danışma merkezi oluşturulacak. Bitcoin kullanıcıları, komisyon ödemeden para yatırıp çekebilecekler.

El Salvador’da resmi para birimi olarak Amerikan Doları kullanılıyor

Orta Amerika ülkesi, haziran ayında kabul ettiği bir yasa tasarısıyla dünyanın en popüler kripto parası Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu.

El Salvador ekonomisinin yüzde 22’sini gurbetçilerin gönderdiği varlıklar oluşturuyor

Yaklaşık 6.5 milyon nüfuslu El Salvador’da resmi para birimi olarak Amerikan doları kullanılıyor. Ülkenin ekonomisi özellikle ABD’de çalışan El Salvador asıllı gurbetçi vatandaşların ülkelerine gönderdiği paralara bağımlı durumda.

Resmi rakamlara göre 2020 yılında El Salvador’a yurt dışından 5.9 milyar dolarlık para transferi gerçekleştirildi. Bu rakam ülke ekonomisinin yüzde 22’sini oluşturuyor.

[UHA Haber Ajansı, 03 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.