enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyanın önde gelen insani yardım ve afet lojistiği uzmanları İstanbul’a geliyor

Dünyanın önde gelen insani yardım ve afet lojistiği uzmanları İstanbul’a geliyor
5 Şubat 2022
812
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Kızılay Lojistik sponsorluğunda Kızılay Akademi ve Lojistik Derneği iş birliğinde düzenlenecek olan ‘Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi’nde insani yardım lojistiği ve tedarik zinciri alanlarındaki son gelişmeler alanlarında uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırılacak.

(UHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre,“Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi”, Kızılay Akademi ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliğiyle Kızılay Lojistik sponsorluğunda, 09-10-11 Şubat 2022 tarihlerinde online ve yüz yüze olarak İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Türk Kızılay ev sahipliğinde düzenlenecek olan kongrede insani yardım konusundaki güncel araştırmalar, yenilikçi uygulamalar ve bu alanda yapılacak bilimsel çalışmalar tüm yönleriyle ele alınacak.

Son yıllarda dünya genelinde sıklıkla karşılaşılan doğal ve doğal olmayan afetler, göç, salgın gibi krizler nedeniyle insani yardım faaliyetlerine yönelik ihtiyacın daha da artması kongrede tartışılacak konu başlıklarını son derece önemli hale getiriyor.

İnsani Yardım Lojistiği: Yeni Normal ve Yenilikçi Yaklaşımlar” ana teması ile düzenlenecek kongrede, insani yardım lojistiği ve tedarik zinciri alanlarındaki son gelişmelerin ortaya konulması hedefleniyor.

Kongrede; eğitim seminerleri, konferans ve panel oturumları, bilimsel araştırma sonuçlarının sunulacağı çalıştay oturumları, insani yardım lojistiğinde yaşanan sorunların tartışılacağı odak grup toplantıları ve insani yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü sahalarda teknik inceleme, gezi ve ziyaretler gerçekleştirilecek.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu açılış töreninde yer alacak

Kongrenin ilk gününün açılış töreninde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve LODER Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da birer konuşma yapacaklar. Ayrıca birinci gün etkinliklerinde TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, THY Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu gibi isimler de panel konuşmacısı olarak olarak kongrede yer alacaklar.

Öte yandan kongre programı boyunca aralarında Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu (IFRC) Dünya Gıda Programı (WFP) Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) gibi kuruluşlardan konuşmacılar da farkı konu başlıkları altında katılımcıları bilgilendirecek.

[UHA Haber Ajansı, 05 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.