enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ en ölümcül menenjit türünü ortadan kaldıracak

DSÖ en ölümcül menenjit türünü ortadan kaldıracak
1 Ekim 2021
1.249
A+
A-

UHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü, beyni ve omuriliği çevreleyen zarların iltihabıyla ortaya çıkan menejit hastalığına savaş açtı. 2030 yılına kadar hastalığın ortadan kaldırılması hedefleniyor. Hastalığın önlenmesinde menenjit aşısının önemine vurgu yapılıyor.

Mustafa Kemal AtatürkYüksek ateş, bilinç kaybı, titreme gibi belirtilerle ortaya çıkıyor, her yıl on binlerce kişinin ölümüne neden oluyor.

Beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanan menenjit hastalığıyla mücadelede umut vaat eden bir gelişme yaşandı.

Dünya Sağlık Örgütü, en ölümcül menenjit türünün 2030 yılına kadar ortadan kalkacağını söyledi.

En tehlikeli tür ‘meningokok’

Menenjit, Sahra Altı Afrika’daki 20’den fazla ülkede en yaygın hastalık olarak dikkat çekiyor. Tedavi edilmediği takdirde bakteriyel menenjit, hızla yayılan salgınlara neden olabiliyor.

Nöroloji Ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu TRT Haber’de menenjit hakkında bilgi verdi.

“Bunun iki tipi var. Bir viral bir de bakteriyel tipi var. Bakteriyel tipi son derece yaygın. Daha büyük grubu oluşturuyor. 2019 yılında tüm dünyada 250 bin kişide gözlendi ve ölümle sonuçlandı.”

Bakteriyel menenjit türü olan Meningokok Menenjit, yüksek ölüm oranı nedeniyle en tehlikeli türlerin başında.

Tedavi edilmezse yüzde 80’e varan kısımda ölümle sonuçlanıyor. Tedavi olursa bir kısım tam tedavi oluyor. Bir kısımda ne yazık ki bir takım nörolojik seker dediğimiz sekerler kalıyor.”

DSÖ’den menenjit aşısı vurgusu

Dünya Sağlık Örgütü, menenjitin yalnızca sağlık alanında değil, ekonomik ve sosyal olarak da ağır sonuçları olduğunu belirtiyor. Bu nedenle hastalığı önleme ve tedavi çalışmalarına ağırlık veriliyor.

Özellikle aşının önemine vurgu yapılıyor.

[UHA Haber Ajansı, 01 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.