enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Türkiye’den Şam’a saldıran soykırımcı İsrail’e sert tepki
00:50 Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti heyetini kabul etti
00:43 İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz
00:43 Başsavcı Gürlek’i tehdit davasında İmamoğlu’na hapis cezası
00:34 MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
00:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail’in saldırısı bölgesel barışa bir sabotaj
00:23 Dışişleri Bakanı Fidan, işgalci İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.
00:19 Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek Paneli”ne katıldı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve (BAE) Devlet Başkanı  Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.
00:07 Ömer Çelik: İsrail’in saldırıları tüm bölge ve dünya için güvenlik tehditidir
22:44 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:04 Bakan Fidan: İsrail bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ, Avrupa’daki aşı kampanyasının yavaşlığını eleştirdi

DSÖ, Avrupa’daki aşı kampanyasının yavaşlığını eleştirdi
2 Nisan 2021
643
A+
A-

UHA HABER / DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Avrupa’da koronavirüse karşı yürütülen aşı kampanyasının yavaş ilerlemesini eleştirerek, artan vaka sayısı konusunda uyarıda bulundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/JD,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüse karşı aşı kampanyasının Avrupa’da “kabul edilemez bir şekilde yavaş” yürütülmesini eleştirdi. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge Perşembe günü düzenlendiği basın toplantısında “aşının salgının üstesinden gelmek için en iyi yöntem olduğunu” vurgulayarak, Avrupa’da aşının yavaş dağıtımının pandeminin süresini uzattığına dikkat çekti.

Üretimin artırılarak ve bürokratik engellerin aşılarak aşı dağıtımının hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Kluge, “Stoklarımızda bulunan her doz aşının kullanılması gerekiyor, hemen şimdi” dedi.

Vaka sayısı “kaygı verici”

Avrupa’da vaka sayılarının aylardır olmadığı kadar “kaygı verici” düzeyde bulunduğunu belirten Kluge, bir hafta içinde kaydedilen toplam vaka sayısının bundan dört hafta önce 1 milyondan az olmasına rağmen, geçen hafta bu sayının 1 milyon 600 bini aştığını belirtti.

Avrupa’da koronavirüs kaynaklı ölümlerin “hızla 1 milyon sınırına ilerlediği” uyarısında bulunan Kluge, kaydedilen toplam vaka sayısının yakında 45 milyonu aşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Varyantların artması uyarısı

DSÖ Avrupa Acil Durum Koordinatörü Dorit Nitzan da, koronavirüsün yayılma hızı azaltılamazsa, yeni virüs varyantlarının ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu. “Virüsün çoğalması ve yayılması ile birlikte kaygı yaratan yeni varyantların oluşma ihtimali de artıyor” diyen Nitzan, bu nedenle “temel tedbirlerle hastalığı kontrol altına almanın büyük önem” taşıdığını söyledi.

DSÖ Avrupa Direktörlüğünün sorumluluk alanında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 53 ülke yer alıyor.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.