enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
00:25 İstanbul’da 2 bin 928 az hasarlı bina tespit edildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
00:14 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
00:03 Türkiye, Üç Deniz Girişimi’nin stratejik ortağı oldu
10:27 Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘İmamoğlu’ tepkisi…
09:31 Kocaeli’nde görev yapan futbol aday hakemleri, “İl Hakemliği”ne terfi ettiler…
08:48 Kayseri’den Şubat ayında 295 milyon 660 bin dolar ihracat gerçekleştirildi…
08:38 Dünya Asansör Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor!…
08:29 KalDer Ankara Şubesi’nin düzenlediği 25. Kamu Kalite Sempozyumu’nda İlham Veren Kamu Yönetimi projeleri yarışacak..
07:37 Reel Kesim Güven Endeksi Nisan Ayında 2,4 Puan Arttı
07:09 Alina Boz’la Cihangir Ceyhan’ın başrollerini paylaştıkları Bir Zamanlar İstanbul dizisinde, seyircinin olmasını heyecanla beklediği oldu…
00:49 “Yangın Güvenliği Teknik Değil, Yönetim Meselesidir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Sol Parti’nin başkanları belli oldu

Almanya’da Sol Parti’nin başkanları belli oldu
1 Mart 2021
516
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Cumartesi günü yapılan parti kongresinde Sol Parti (Die Linke) yeni eş başkanlarını seçti. Partinin liderliğini iki kadın, Janine Wissler ile Susanne Hennig-Wellsow yürütecek. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BÖ,AI)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Sol Parti (Die Linke) delegeleri çevrimiçi olarak düzenlenen parti kongresinde yeni eş başkanlarını seçti. Seçim sonucuna göre, partinin eş başkanlığını Hessen Eyalet Meclis Grubu Başkanı Janine Wissler ile Thüringen Parti Teşkilatı Başkanı Susanne Hennig-Wellsow yürütecek. Böylelikle Almanya’da ilk kez bir partinin genel başkanlığını iki kadın üstlenmiş oldu. Seçim sonucunun kesinleşmesi için mektup oyları ile de onaylanması gerekiyor.

Seçim sonucunun belli olmasının ardından konuşan Hennig-Wellsow, partisine federal hükümette de görev alma çağrısı yaptı. “Artık bizi bekletmeyin! İnsanların bizi bekleyecek zamanı yok” diyen Hennig-Wellsow, “Siyah-yeşil mi (Hristiyan Birlik-Yeşiller)yoksa kırmızı-kırmızı-yeşil mi (Sosyal Demokrat Parti-Sol Parti-Yeşiller) bir koalisyon kurulacak, bu bizim elimizde” dedi.

Wissler ise partiye birlik çağrısı yaparak “Tartışıyoruz, doğru yolu bulmak için birbirimizle mücadele ediyoruz” dedi. Wissler, her üyenin partiye “yoksullukla, adaletsizlikle, savaşla ve faşizmle mücadele için” partiye girdiğine dikkat çekerek bu ortak noktaların unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Sol Parti, partinin 2012’den bu yana eş başkanlığını yürüten Katja Kipping ile Bernd Riexinger’in görev süresinin sona ermesi nedeniyle kongre düzenlemişti. Kipping ile Riexinger’in görev süresinin geçen haziran ayında dolmasına karşın koronavirüs pandemisi nedeniyle parti kongresi iki kez ertelenmişti.

Online-Bundesparteitag der Linken Janine Wissler Susanne Hennig-Wellsow

Federal meclis seçimleri

Almanya’da eylül ayında federal meclis seçimleri yapılacak. Şu anda muhalefette bulunan Sol Parti (Die Linke) 2017’de yapılan seçimlerde yüzde 9,2 oy oranına ulaşarak federal mecliste temsil edilmeye hak kazanmıştı. Partinin yeni eş başkanları oy oranını iki haneli sayılara yükseltmek istiyor. Son yapılan anketlere göre, doğu eyaletlerinde güçlü olan partinin Almanya genelinde yüzde 8 dolayında oy oranı bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 01 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.