enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı
21 Eylül 2022
435
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgaline tepki gösteren ve Rusya’ya sınırı olan beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinden dördü, Rus turistlere sınırlarını kapattı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Karar Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya tarafından verildi. Finlandiya ise bu karara katılmadı, ancak Rus vatandaşlarına verilen konsolosluk hizmetlerini yavaşlatma kararı aldı.

Pazartesi günü yürürlüğe giren uygulama sadece Rus turistleri hedef alıyor. AB’ye sığınan Rus vatandaşlarını, TIR şoförlerini, mültecileri ve AB ülkelerinde daimi ikamet edenleri kapsamıyor.

Avrupa Birliği, Rusya’dan tüm uçuşları yasaklayarak sadece demiryolu ve karayolu taşımacılığı bağlantılarını kullanılabilir hale getirmiş ve bu ay Schengen bölgesi vizelerinin verilmesini zorlaştırmayı kabul etmişti.

Reuters haber ajansı, nüfusunun yüzde 90’ından fazlasını Rusça konuşanların oluşturduğu Estonya’nın sınır kasabası Narva’da Rus vatandaşlarının yeni kurallar yürürlüğe girmeden önce ülkeye girmek için acele ettiğini aktardı.

64 yaşındaki Vadim Koralyov’un Paris’ten gelen kızı ve torunlarının kendisini ziyaret edebilmesi için Narva’da bir daire satın aldığını kaydeden ajans, Koralyov’un “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sınır muhafızları artık buraya gelmeme izin verilmeyeceğini söyledi” sözlerine haberinde yer verdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın, burada istenmiyorsunuz. Ukrayna’ya karşı savaşı sona erdirmeniz ve bu güzel ülkeden gitmeniz gerekiyor” diye yazdı.

27 üyeli AB’de Rus vatandaşlarına seyahat yasağı getirilmesi konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. Fransa ve Almanya, Rus vatandaşlarına giriş yasağı ya da vize yasağı getirilmesine karşı çıkıyor.

Finlandiya Başbakan Sanna Marin daha önce yaptığı açıklamada, yasağın Schengen bölgesi anlaşmasına aykırı olabileceğini söylemişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir ülke vize veriyor, diğeri vermiyor. Bu sistem için kesinlikle arzu edilen bir durum değil” açıklamasında bulundu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ise AB içindeki bölünmelerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, çok sayıda Rus yolcunun Finlandiya sınırına yöneleceği uyarısında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.