enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:47 Amerikan Kamuoyu İsrail Aleyhine Dönüyor
14:32 Siyasette çekme ve itme faktörleri
14:06 Rant baskısı istifa getirdi!
13:42 Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney gözaltına alındı
00:48 Emine Erdoğan: Türkiye-Gürcistan dostluğunun daha da güçlenmesini diliyorum
00:47 Çukuova Uluslararası Havalimanı ilk yılında 5 milyonu aştı!
00:44 Karar yazarı İbrahim Kahveci: Maaşların 3’te 1’i TÜİK verileri neticesinde yok edilmiştir.
00:35 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de YPG’nin kurnazlıklarını görmüyor değiliz”…
00:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediyeler rüşvetçi çetelerden kurtulacak
00:26 Muğla Sıtkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, İzmir’de 1 milyon kişinin susuzluk riski altında olduğunu açıkladı
00:23 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun YILDIZ’ın yazısı: Ya gelecek sene de kurak geçerse?
00:19 (IDEF 2025), geleceğin muharebe ortamına damga vuracak konseptleri gözler önüne serdi…
00:15 İkinci çeyrekte yıllık büyümenin güçlendiğine işaret eden ekonomideki olumlu seyir çarşı-pazara hiç yansımadı
00:15 Bir zamanlar Avrupa’da final oynayan Göztepe ve bugünkü manzara!
00:13 AK Parti’ye 9 belediye başkanı katıldı
00:04 Balıkesir deprem bölgesi’nden gelişmeler…
00:04 Sanal tohumlar, gerçek hasatlar
23:35 Kocaelispor transferde hız kesmiyor!
21:44 Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU’nun yazısı: Gündeme Dair!
20:40 Süper Lig’de 3 maç ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doktor ve hastalar sanal klinikte buluştu

Doktor ve hastalar sanal klinikte buluştu
16 Temmuz 2024
14
A+
A-

Hasta ve doktorları online ortamda bir araya getiren bir yazılım geliştiren girişimci Bülent Ergan,  pandemi döneminde sağlığa erişimi artırdı. 450 doktorun üye olduğu sistem, çok yakında yurtdışına açılacak.

AKŞAM Gazetesi’nden Gazeteci* Özgül ÖZTÜRK’ün haberine göre,  Pandemi, tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de dijital dönüşümün fitilini ateşledi. Zamandan ve mekandan bağımsız olarak hasta ve doktorları bir araya getiren tele sağlık uygulamaları bu dönemde sağlığa erişimin kesintisiz devam etmesini sağlarken, pek çok hastanın da hayatını kurtardı.

Kovid-19 salgınından yıllar önce Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli sanal kliniğini hayata geçiren girişimci Bülent Ergan, 4 yılda 6 bin hastanın sağlığa erişimine aracılık etti.

450 WEB OFİSİ VAR

Doktorlarla hasta arasındaki iletişimi internet ortamında sağlayan Web Ofisin, hekimlerin sanal muayenesi olarak hizmet veriyor. Uygulama sayesinde kendi web siteleri üzerinden üst düzey görüntü kalitesiyle hastalarıyla uzaktan görüşme olanağı bulan doktorlar, oturdukları yerden İstanbul’dan Van’a, Diyarbakır’dan Amerika’ya kadar pek çok bölgeye hizmet verebiliyor. 9 dilde erişim imkanı sunan Web Ofisin’i 450 kişi kullanıyor.

MÜMESSİLLİKTEN GELDİ

Bülent Ergan’ın geliştirdiği “Web Ofisin”, doktorlara ek gelir, hastalara kolay sağlığa erişim imkanı sağlıyor.

Web Ofisin yazılımının fikir babası Bülent Ergan, çokuluslu ilaç şirketlerinde uzun yıllar mümessil, bölge müdürü, eğitim müdürü ve satış müdürü olarak çalıştıktan sonra sektördeki dijitalleşme açığını görerek bu uygulamayı geliştiriyor.

Türkiye’nin sağlıkta dünyanın en iyi hekimlerine sahip olduğunu vurgulayan Bülent Ergan, “Birçok hasta bu doktorlara ulaşmakta zorlanıyor. Amacımız bu uygulamayla doktorlarımızın deneyimini gelire dönüştürürken, ikinci görüşe ihtiyacı olan hastalara da sağlığa erişimi kolaylaştırmak” dedi.

ÖNCELİKLİ HEDEF GURBETÇİLER

Web Ofisin’in doktorların kişisel markasını öne çıkaran Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli online randevu, online ödeme ve online görüşme uygulaması olduğunu anlatan Bülent Ergan, sistemin işleyişiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Doktorun kendi web sitesi üzerinden bu sistemde randevu alınabiliyor, ödeme yapılabiliyor, online görüntüleme yapılıyor. Evrak ve dosya depolama imkanı sağlanıyor. Müşteri yönetimi yapılabiliyor, podcast hazırlanabiliyor, banner yayınlanabiliyor. Doktorlar blog yazılarını bu sistem üzerinden yapay zekaya otomatik yazdırabiliyor. Sistem 13 dilde translate imkanı sağladığı için yurtdışına da rahatlıkla açılabileceğiz. Öncelikli hedefimiz yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları. Daha sonra sağlığa erişimin sınırlı olduğu AB ülkeleri ve ABD.”

Online sağlık uygulamaları Türkiye saklık turizmine ciddi katkı sağlayacak.

SAĞLIK TURİZMİNE CİDDİ KATKI SAĞLAR

Dijital sağlık servisleri pazarının 2027 yılına kadar 278 milyar doları geçmesi bekleniyor. Tıbbi teknolojiler ve sağlık hizmetleri için büyüyen bir pazar konumunda olan Türkiye’de toplam pazar büyüklüğünün 2027’ye kadar 2.13 milyar dolara çıkması öngörülüyor.

Saç ekimi, diş tedavisi ve estetikte dünyada bilinen Türkiye’nin diğer branşlarda da öne çıkabileceğine dikkat çeken Ergan, “Türkiye’de yılda 3 milyar dolarlık gelir elde ediliyor sağlık turizminden. Online sağlık uygulamalarıyla bu rakam çok daha üst seviyelere çıkabilir. Türk hekimler onkoloji, cerrahi ve diğer sağlık branşlarında dünyaya danışmanlık verebilir” dedi.

Gazeteci*

Özgül Öztürk adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci* Özgül ÖZTÜRK

Haber Linki: https://www.aksam.com.tr/kobi/doktor-ve-hastalar-sanal-klinikte-bulustu/haber-1489490

Not: Girisim ve teknoloji ekosistemine yönelik tüm gelişmeler için Girişim Koçu Köşesi’ni takip edebilirsiniz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.