enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:16 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doğu karargahı operasyonunun perde arkası TRT Haber’de

Doğu karargahı operasyonunun perde arkası TRT Haber’de
6 Ekim 2021
392
A+
A-

UHA HABER / Irak’ın kuzeyinde terör örgütünün “ele geçirilmesi imkansız” diye tanımladığı sözde doğu karargahına girildi, komandolar 12 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonun ayrıntılarına TRT Haber ulaştı.

Mustafa Kemal AtatürkTerör örgütü PKK/KCK’ya Irak’ın kuzeyinde güçlü bir darbe daha indirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Pençe-Yıldırım operasyon bölgesindeki Avaşin-Basyan’da bulunan, PKK/KCK terör örgütünün çok güvendiği ve “ele geçirilmesi imkansız” diye propagandasını yaptığı sözde doğu karargahı ele geçirildi.

Özel Kuvvetlerin ön safhada olduğu operasyonla mağaraya sızan Türk Silahlı Kuvvetleri çıkan çatışmada 12 teröristi etkisiz hale getirdi.

Grafik: TRT Haber / Şeyma Özkaynak

[Grafik: TRT Haber / Şeyma Özkaynak]

En zayıf noktadan operasyon başladı

TRT Haber, operasyonun perde arkasına ulaştı. Mağara, Avaşin-Basyan bölgesi Dare Tepesi’nin güneyinde yer alıyordu. Pençe operasyonları ile teröristler bu mağaraya saklandı. 5-6 ay boyunca mağarada kaldılar, saldırıları bu mağaradan planladılar.

Mağaranın çok sayıda girişi vardı. Mağara her koldan sabırla an be an izlendi. Uygun an gelince mağaranın en zayıf noktasından operasyon başladı.

Özel Kuvvetler ön cephede yer aldı. Mağara girişleri tutuldu. Özel kuvvetler ile teröristler arasında çatışma çıktı. 12 terörist etkisiz hale getirilirken Mehmetçik hiçbir zayiat vermeden en zorlu mağara operasyonlarından birini tamamladı.

Bölgenin batı tarafındaki operasyonlar ise devam ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.