enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Amacımız namazlı, abdestli, ahlaklı, haramı, helali bilen bir nesil yetiştirmek”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Amacımız namazlı, abdestli, ahlaklı, haramı, helali bilen bir nesil yetiştirmek”
2 Ocak 2022
569
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Eğitime Destek Platformu toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bizim bütün amacımız namazlı, abdestli, ahlaklı, haramı helali bilen bir nesil yetiştirmek” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın  haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da Eğitime Destek Platformu’nun çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, birlikten her zaman kuvvet doğduğunu belirterek, “Nerede birlik varsa orada daha fazla verim alınıyor. Eğitime Destek Platformu’nun kurulmuş olması, faaliyetlerini düzenli bir şekilde yürütüyor olması işte bu birlik ve beraberliğin, bu farklı farklı platformların, farklı farklı derneklerin gücünün nasıl kuvvete dönüştüğünü bize gösteriyor.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İlahiyat fakülteleri ile işbirliği içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Erbaş, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne hafızlık proje okulları faaliyetleri bağlamında destek veriyoruz. İmam Hatip okullarına daha nitelikli öğretmen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na daha nitelikli personel yetiştirmek için Diyanet-İlahiyat-Din öğretimi çalışma komisyonu kurduk, periyodik toplantılar yapıyoruz” dedi.

“Gençlerimizi, çocuklarımızı ellerinden tutup namaza getirelim”

Başkan Erbaş, “Gençlerimizi, çocuklarımızı lütfen ellerinden tutup camilere namaza getirelim” çağrısında bulunarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Namaz çok önemli. Bizim bütün amacımız namazlı, abdestli, ahlaklı, haramı, helali bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek. Eğitime Destek Platformu’nda konuşan her hocamızın, her kardeşimizin nihai hedefi, alnı secdeli, ibadetini ihmal etmeyen bir nesil yetiştirmek. Öyleyse biz hep birlikte bu hususa daha çok önem vermeliyiz ve namazlarını ihmal etmemeleri için gençlerimize destek olmalı, güzel bir öğütle, sıcak bir yaklaşımla teşvik etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.