Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
* Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerini sürdüreceklerini ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Ankara’da düzenlenmesini öngördüklerini
*Detayı haberimizde!…
UHA/ İnternational News Agency
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan
ANKARA (TBMM), 20 KASIM 2025 – Türkiye’nin Yunanistan’la yürüttüğü pozitif gündemin, 2025 boyunca gerçekleştirilen üst düzey temaslarla korunduğunu dile getiren Fidan, “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Ankara’da düzenlenmesini öngörüyoruz. Güven Artırıcı Önlemler süreci, 6 Şubat depremlerinin ardından canlandırılmış, son toplantı 23 Ekim 2025’te İzmir’de gerçekleştirilmiştir.” bilgisini verdi.
Fidan, öte yandan, Batı Trakya Türk Azınlığı ve Onikiadalar’daki soydaşların karşı karşıya olduğu eğitim, dini özgürlük ve diğer temel haklara ilişkin kısıtlamalara ve haksız uygulamalara karşı gerekli tüm girişimlerin kararlılıkla sürdüğünü aktardı.
“Yunanistan’la ilişkilerimizi iyi komşuluk temelinde geliştirme irademizi korurken, milli menfaatlerimizi ve soydaşlarımızın haklarını koruyan tutumumuzu da aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.” ifadesini kullanan Fidan, Türkiye’nin milli davası Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı, sürdürülebilir ve Ada’daki gerçeklere dayanan bir çözüme kavuşturulabilmesi için gayretlerin sürdürüldüğünü anlattı.
“Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
Fidan, “Önümüzdeki dönemde, geçmişte de olduğu gibi, anavatan ve garantör devlet olarak, tarihi, hukuki ve insani sorumluluklarımız çerçevesinde ve Ada’nın gerçeklerine uygun biçimde, Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz. Türkiye olarak Ege ve Doğu Akdeniz’i, tüm tarafların meşru menfaatlerine saygı gösterildiği bir istikrar ve refah bölgesi olarak görmek istiyoruz.” dedi. (TBMM)