enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:25 Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile SAHA İstanbul’un eş ev sahipliğindeki 77. Uluslararası Uzay Kongresi Antalya’da başladı
09:45 Dünya Dönüyor!
09:26 Türkiye’nin ihracatı eylülde yüzde 15,4 artarak 26 milyar dolar oldu
09:01 KGK Londra’da dostluk rüzgârı estirdi!..Türk ve İngiliz gazeteciler Londra’da buluştu
00:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Turizmi yılın tamamına ve Türkiye’nin farklı bölgelerine yayma hedefimiz var””
00:55 Günümüzde dünyada yaklaşık 735 milyon insan açlıkla karşı karşıya…Her gün 1 milyardan fazla öğün gıda israf ediliyor.
00:54 Almanların en büyük korkusu: Hayat pahalılığı
00:52 Bilim insanları kolon kanserinin yayılmasını sağlayan mekanizmayı ortaya çıkardı…
00:46 Alman istihbarat örgütünün başkan yardımcısına ait kişisel iletişim bilgileri internete sızdırıldı
00:43 (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen kapanış töreninin ardından sona erdi…
00:38 Otonom uçuş özellikli TOGAN-Mini İHA 2027’de sahalarda görünecek
00:35 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 22 Eylül’de başlayan yüzde 25 indirim kampanyasının başvuruları devam ediyor.
00:33 Bir Yıl Daha Kalmak Ne Zaman Kariyerin En Pahalı Kararı Olur?
00:30 TBMM salı günü çalışmalarına başlayacak Genel Kurulun ilk gündem maddesi Türk Kızılay Kanunu olacak…
00:24 Alman Birliği günü: Cumhurbaşkanı Steinmeier’den “Ülkede iç birliği tehdit altında” uyarısı
00:16 Kocaeli (UHA) Bürosu: Otomotiv endüstrisi, eylülde 3 milyar 940 milyon dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.
00:15 Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan’dan ortak askeri tatbikat
00:15 Trump, İran meselesi çözüldüğünde petrol fiyatlarının “eski seviyesine düşeceğini” söyledi…
00:12 Doğada hayatta kalma becerileri ruh sağlığına nasıl katkı sağlıyor?
00:11 Gazeteci-Yazar İbrahim Tığlı: Etiyopya Yeniden İç Savaşa mı Sürükleniyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”

Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
20 Kasım 2025
35
A+
A-

* Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerini sürdüreceklerini ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Ankara’da düzenlenmesini öngördüklerini 

*Detayı haberimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

Bakan Fidan: Netanyahu hükümetinin Filistinlileri tehcir emelinin önüne set çekildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

ANKARA (TBMM), 20 KASIM 2025 – Türkiye’nin Yunanistan’la yürüttüğü pozitif gündemin, 2025 boyunca gerçekleştirilen üst düzey temaslarla korunduğunu dile getiren Fidan, “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Ankara’da düzenlenmesini öngörüyoruz. Güven Artırıcı Önlemler süreci, 6 Şubat depremlerinin ardından canlandırılmış, son toplantı 23 Ekim 2025’te İzmir’de gerçekleştirilmiştir.” bilgisini verdi.

Fidan, öte yandan, Batı Trakya Türk Azınlığı ve Onikiadalar’daki soydaşların karşı karşıya olduğu eğitim, dini özgürlük ve diğer temel haklara ilişkin kısıtlamalara ve haksız uygulamalara karşı gerekli tüm girişimlerin kararlılıkla sürdüğünü aktardı.

Reklam

“Yunanistan’la ilişkilerimizi iyi komşuluk temelinde geliştirme irademizi korurken, milli menfaatlerimizi ve soydaşlarımızın haklarını koruyan tutumumuzu da aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.” ifadesini kullanan Fidan, Türkiye’nin milli davası Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı, sürdürülebilir ve Ada’daki gerçeklere dayanan bir çözüme kavuşturulabilmesi için gayretlerin sürdürüldüğünü anlattı.

“Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”

Fidan, “Önümüzdeki dönemde, geçmişte de olduğu gibi, anavatan ve garantör devlet olarak, tarihi, hukuki ve insani sorumluluklarımız çerçevesinde ve Ada’nın gerçeklerine uygun biçimde, Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz. Türkiye olarak Ege ve Doğu Akdeniz’i, tüm tarafların meşru menfaatlerine saygı gösterildiği bir istikrar ve refah bölgesi olarak görmek istiyoruz.” dedi. (TBMM)

Reklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.