enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEVA Partisi kurucu üyesi Gürcan’ın 35 yıla kadar hapsi istendi

DEVA Partisi kurucu üyesi Gürcan’ın 35 yıla kadar hapsi istendi
30 Kasım 2022
199
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’ın “casusluk” suçundan yargılandığı davaya devam edildi. Gürcan’ın, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde temin etme ve açıklama” suçlarından müebbet ve 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde kapalı görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Gürcan ve avukatları katıldı.

Alınan bilgiye göre, önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakın okunmasının ardından sanık ve taraf avukatları savunma yaptı.

Daha sonra savcı, esas hakkında mütalaasını dosyaya sundu.

Mütalaada, yabancı devlet görevlileriyle yaptığı görüşmeler fiziki ve teknik takiple tespit edilen Gürcan’ın aktardığı bilgilerin, açık kaynaklardan elde edilmeyecek içeriklere sahip olduğu kaydedildi.

Gürcan’ın savunmasında, yabancı diplomatlara, açık kaynaklardan derlediği bilgileri verdiğini iddia ettiği aktarılan mütalaada, elde edilen ortam dinlemesi kayıtları sonucu ise bu bilgilerin, “gizli kalması gereken bilgiler” arasında bulunduğunun belirlendiği aktarıldı.

Mütalaada, Gürcan’ın, 2016’da görüşmeye başladığı yabancı diplomatlara aktardığı bilgiler arasında, “Türkiye’nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri”, “Afrin Operasyonu öncesi yaşanılanlar”, “Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki etkinliği”, “insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler”, “S-400’lerin konumlandırılması”, “iç siyasi gelişmeler”, “ekonomik yatırımlar” ile “PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları” gibi milli güvenliği ilgilendiren stratejik bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

Bu kapsamda Gürcan’ın, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçundan müebbet, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme” suçundan ise 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Duruşmada, sanık Gürcan ve avukatlarının, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep ettiği belirtildi.

Duruşmaya 9 Mart’ta devam edilecek.

[UHA Haber Ajansı, 30 Kasım 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.