enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:10 Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaelispor’dan Duygu Dolu 60. Yıl Filmi!
00:51 Petrol Ofisi Sosyal Lig’de 2025–2026 sezonu, 4 otomobil ve 5,5 milyon TL değerinde akaryakıt ödülleri ile sona erdi
00:44 2026 NATO Ankara Zirvesi ve Türkiye’nin Stratejik Konumu
00:41 NATO Kurucu Antlaşması’nın Uluslararası Barış ve Güvenliğe Katkısı Ne Oldu?
00:20 Türkiye: NATO’nun Sorumlu Ülkesi Olmak
17:10 Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaeli’de Gündemin öne çıkan haberler…
15:26 TBMM’de, FETÖ’nün hain darbe girişiminin 10’uncu yılı dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde anma programı gerçekleştirilecek.
14:54 İletişim Başkanı Duran, NSosyal hesabından Srebrenitsa Soykırımı’nın 31. yılı dolayısıyla açıklamada bulundu.
11:00 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde pedallar şehitler için dönecek
10:28 Avrupa’nın ortasında büyük soykırım: Srebrenitsa
09:58 CAATSA’nın kaldırılması neden önemli?
00:53 S-400’leri Türkiye neden aldı, neden satıyor?
00:51 İsrail’in 1915 Olaylarını Yorumlaması ve Avrupa Birliği’nin Sessizliği
00:50 İtalya’daki Almanca haber portalında Batı Trakya Türk Azınlığı hakkında haber-makale
00:32 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, ‘Yaz Kur’an Kurslar’nı UHA / İnternational News Agency’na değerlendirdi
00:19 Gazeteci Johanna Urbancik: Almanya’daki askerlik çağındaki Ukraynalıların geçici koruma statüsü sona erebilir mi?
00:06 Troya’nın 5 Bin Yıllık Hikayesi Hollanda’da Büyük İlgi Gördü
16:33 Denizci Doğukan Kandemir’den Tarihi Başarı: Türkiye’yi 11 Gün 9 Saat 40 Dakikada Geçerek Solo Rekorunu Kırdı
13:22 Kocaeli (UHA) Bürosu: Gazeteciler Cemiyeti Gebze’de Toplandı!..KOGACE’de Projeler Masaya Yatırıldı
11:58 TRT ortak yapımı “Filistin 36”, 17 Temmuz’da Türkiye’de tüm sinemaseverlerle buluşuyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
19 Aralık 2025
18
A+
A-

*  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) Avrupa Birliği Zirvesi Hazırlık Liderler Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gitti.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

BRÜKSEL, ANKARA, 19 ARALIK 2025 – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) Avrupa Birliği Zirvesi Hazırlık Liderler Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gitti.

Özgür Özel'in dokunulmazlık dosyası TBMM'ye sunuldu! - Ülke TV Haber

“Otoriterlerle çıkar ilişkisine girmeyin” çağrısı

Brüksel’de düzenlenen toplantıda konuşan Özel, Türkiye’de hak ihlallerinin yaşandığını savunarak Avrupa’daki “kardeş partilere” çağrıda bulundu. Özel, Avrupa’daki sosyal demokrat ve sosyalist partilerin Türkiye’deki gelişmeler konusunda daha net bir tutum alması gerektiğini ileri sürerek, “otoriterlerle çıkar ilişkisine girmeyin” ifadelerini kullandı.

“Yürütme düzeyinde dayanışma eksik”

Avrupa’daki sosyal demokrat ve sosyalistlerin kendileriyle dayanışma içinde olması gerektiğini dile getiren Özel, parlamenterler düzeyinde önemli bir destek gördüklerini, ancak yürütme düzeyine gelindiğinde bu desteğin zayıfladığını savundu.

Özel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Parlamenterler düzeyinde konseyde çok önemli bir destek alıyoruz. Ancak iş, yürütme düzeyine geldiğinde değerli kardeş partilerimizin iktidardaki liderleri bu noktada maalesef bizimle bir dayanışma göstermeye son derece çekingen davranıyorlar. Bu da Erdoğan’ın Türkiye’deki pozisyonunu güçlendiriyor.”

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki - Son Dakika Haber

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala

AK Parti’den tepki: Kesinlikle reddediyoruz

Özgür Özel’in Brüksel’deki açıklamaları, AK Parti’nin tepkisine yol açtı. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP liderinin sözlerine yanıt verdi.

Ala, açıklamasında Özel’in ifadelerini “temelsiz” ve “saygısız” olarak nitelendirerek kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Brüksel’deki açıklamalarını kesinlikle reddediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz.”

“Türkiye güçlü ve saygın bir ülkedir”

Efkan Ala, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü, demokratik ve istikrarlı bir ülke olduğunu savundu. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada saygın bir konuma sahip olduğunu belirten Ala, ülkenin demokratik kurumlarının ve milli iradenin meşruiyetinin tartışma kabul etmediğini ifade etti.

Ala, Türkiye’nin son yıllarda kaydettiği gelişmelerin uluslararası arenada takdirle karşılandığını da vurguladı.

“İçişlerine müdahaleye davet anlamına gelir”

Açıklamanın devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin istikrarı ve refahı için çalışmayı sürdürdüğü belirtilerek, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde egemenliğini ve çıkarlarını kararlılıkla savunduğu ifade edildi.

Ala, Türkiye’nin kazanımlarının siyasi muhalefet adına “yersiz ve mesnetsiz iddialarla” sorgulanmasının, ülkenin içişlerine müdahaleye davet anlamına geldiğini savundu.

“Bu alışkanlıktan vazgeçilmeli”

Ala, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurtdışında Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanına yönelik kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, “ülkenin ikinci partisinin genel başkanının artık bu alışkanlıktan vazgeçmesi gerektiğini” dile getirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, açıklamasını, “Türkiye’nin istikrarı ve gücü, demokratik iradesi ve kurumlarıyla tartışılmazdır” sözleriyle tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.