enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremzede çocuklar için geleneksel dans ve film gösteri

Depremzede çocuklar için geleneksel dans ve film gösteri
27 Ağustos 2023
48
A+
A-

* Kore Kültür Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde deprem bölgelerindeki çocuklar için geleneksel gösteri ve Kore film gösterimi düzenledi.

* Hatay ve Gaziantep’teki konteyner kentlerde düzenlenen etkinliğe bini aşkın kişi katılım gösterdi.

UHA / İnternational News Agency

Tüm Türkiye’yi yasa boğan etkisi 10 ilde hissedilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedeler konteyner kentlerde yaşamını sürdürmek için mücadele ediyor. 6 Şubat’tan bu yana konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler için eğitimden sağlığa, kültürden sanata çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor. Kore Kültür Merkezi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu kapsamda Hatay ve Gaziantep’te depremzedeler ve çocuklar için geleneksel dans gösterileri ve film gösterimini içeren bir programla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlik Kore Kültür Merkezi, Kültür ve Turizm bakanlığı, Türkiye Koreliler Derneği, İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Nurdağı Kaymakamlığı destekleriyle gerçekleştirildi. Hatay İskenderun Kore Mahallesi ve Gaziantep Nurdağı Konteyner Kentinde depremzedeler için yapılan etkinlikte geleneksel dans gösterileri yoğun ilgiyle izlenildi. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Türkiye Kore Topluluğu Kore Mahallesi Yöneticisi Chang Seob Song, Türkiye Güneydoğu Bölgesi Koreliler Derneği Başkanı Tae Yeon Lee ve Başkan Yardımcısı Dae Hee Kim, Nurdağı Kaymakamı Mustafa Çolak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Memuru Selahattin Köroğlu katıldı.

Depremzede ve yerel halktan oluşan yaklaşık bin kişinin katılımıyla yapılan organizasyonda, Kore Kültür Merkezi geleneksel dans ekibi, Kore geleneksel yelpaze (Buçeçum) ve Ganggangsulle dansı sahnelendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu “Tutar mısın elimi?” adlı oyunuyla izleyicilerden coşkulu alkışlar alırken “Larva” adlı animasyonun gösterimi de yapıldı. Organizasyonda ayrıca Kore Kültür Merkezi gençler için bin adet not defteri ile boyama kalemi seti hediye etti.

[Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kee Houng Park, “Kore ve Türkiye kardeşliğinin daha da güçlenmesini temenni ederim”
Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park etkinliğe ilişkin, “Deprem felaketinden sonra Kore muhabir ekibi desteği için bölgeye gelmiştim. Yaklaşık altı ay geçtikten sonra depremzedelerle tekrar buluşabildiğim için mutluyum. Bu sıcak havada konteynerlerde hayat kolay değil. Fakat öncesine göre depremzedelerin durumu az da olsa iyileşmiş gibi olduğundan içim bir nebze rahatladı. Bu gibi etkinlikler aracılığıyla kanla bağlanan Kore ve Türkiye kardeşliğinin daha da güçlenmesini temenni ederek depremzedelere yardımımızın dokunabileceği işleri yapabilme şansını ileride de elde etmeyi umuyorum” dedi.

Güngör, “Etkinlikle Kore ve Türkiye’nin gerçek kardeş ülkeler olduğunu bir kez daha gördüm”
Sanatçılardan Nazlıcan Güngör, “Bu etkinliğin Kore ve Türkiye’nin gerçek kardeş ülkeler olduğunu bir kez daha görüp hissedebilmemde bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Depremin etkisinden sonra bölgeye gönüllü olarak gelmek istemiştim fakat artçı tehlikesiyle katılamamıştım. Geç de olsa bir performans sanatçısı olarak yerli halka mutluluk kaynağı olmanın ve depremzede çocuklarla iletişime geçip beraber olabilme şansını elde etmenin her şeye değdiği değerli zamanlar geçirdim” sözlerine yer verdi.

Yılmaz, “Uzun zaman sonra gülebildiğim bir zaman”
İzleyicilerden Esat Yılmaz ise duygularını, “Deprem zararıyla halk hem maddi hem manevi olarak zor günler geçirirken Kore Kültür Merkezi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı güçlerini birleştirerek harika bir gösteri düzenlemeleri bize büyük teselli oldu. Uzun zaman sonra gülebildiğim bir zaman geçirdim. Gelecekte de bu gibi etkinliklerin düzenlenmesini diliyorum” sözleriyle dile getirdi.

Naz Akman - muhabir - gazeteciler cemiyeti | LinkedIn

Gazeteci* Naz Akman

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.