enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:34 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:31 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:28 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor…
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:09 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
00:07 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:01 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremden etkilenen 11 ildeki işletmelere bulundukları şehre, “60 bin 673 KOBİ’ye KOSGEB eliyle 37,3 milyar lira kaynak sağlandı”

Depremden etkilenen 11 ildeki işletmelere bulundukları şehre, “60 bin 673 KOBİ’ye KOSGEB eliyle 37,3 milyar lira kaynak sağlandı”
8 Şubat 2025
20
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Depremden zarar gören sanayi işletmelerinin hasarlarının giderilmesi amacıyla 2025 yılı için yaklaşık 3 milyar lira ödenek tahsis ettik.” dedi.

UHA /  İnternational News Agency 

Bakan Mehmet Fatih Kacır tarih verdi: Yatırımlar geliyor! - Kocaeli Barış Gazetesi

Bakan Kacır, depremden etkilenen 11 ildeki işletmelere bulundukları şehre, ölçeklerine ve hasar durumlarına göre 750 bin liraya kadar destek sunan Deprem Sonrası Canlanma Destek Programı kapsamında 60 bin 673 KOBİ’ye KOSGEB eliyle 37,3 milyar lira kaynak sağladıklarına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk 24 ayı geri ödemesiz, toplam 3 yıl vadeli bu programdan Maraş’tan 14 bin 433 KOBİ’miz yararlandı. Milli araştırma kurumumuz TÜBİTAK aracılığıyla deprem bölgesinde 448 AR-GE projesine 772 milyon lira destek, 2 bin 500’e yakın öğrenci ve araştırmacıya 672 milyon lira burs verdik. Hayata geçirdiğimiz yeni finansman mekanizmalarıyla, deprem bölgemizin yeniden yapılanma süreçlerinde yanında olmaya devam edeceğiz. Kadim kültürü, verimli toprakları, doğal kaynakları ve nitelikli insan gücüyle, deprem bölgesi şehirlerimiz tarih boyunca üretimin ve ticaretin merkezi oldu. Elbette şehirlerimizin yeniden ihyası ve inşası kadar, kendine özgü tarihi ve kültürel kimliklerinin korunmasını da güçlü ve sürdürülebilir bir kalkınmanın temel taşları olarak görüyoruz. Deprem sonrası süratle, topyekün bir bölgesel kalkınma sağlayacak stratejilerimizi bu doğrultuda belirledik. Kalkınma ajanslarımız, şehirlerimizde altyapının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, ekonomik toparlanmanın hızlanması ile sosyal ve kültürel canlanmanın sağlanmasında aktif rol üstlenmeye devam ediyor. Kalkınma ajanslarımız eliyle; afet illerimizde bin 655 projeye 3 milyar lira, bölge kalkınma idarelerimiz ile 132 projeye 1,1 milyar lira kaynak aktararak bölgesel kalkınma amaçlı projelerimizi hayata geçirdik. Aktarılan bu kaynakla bin 585 iş yeri inşa ettik, 607 iş yeri ve üretim tesisinin bakım onarımını gerçekleştirdik. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), Üreten Şehirler Programı ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 43 projeye 690 milyon TL destek sağladık.”

5 il, ihya illeri olarak belirlendi

Geçen yıl aralık ayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe giren ve bölgesel kalkınma politikalarında 5 yıllık yol haritalarını belirleyen Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisinde, afetten en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’yı afet sonrası ihya illeri olarak belirlediklerini anımsatan Kacır, “Bu illerimizin ekonomik ve sosyal toparlanma süreçlerinin hızlandırılması ile ekonomik ve sosyal gelişmişlikte afet öncesinden daha iyi noktalara ulaşmaları önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz bölgesel kalkınma çalışmalarımızın öncelikli hedefi olacak. Bizler felaketten etkilenen 11 ilimiz için, milletimiz için durmadan, duraksamadan çalışmayı sürdüreceğiz. Geçen iki yılda günlük hayatın diğer meşgalelerinin deprem bölgesini unutturmasına asla izin vermedik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı bugüne kadar nasıl yalnız bırakmadıysak, önümüzdeki süreçte de asla bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır, bölgeyi, yaşanan felaketten önceki halinden daha güzel, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi kendilerine görev addettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.