enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 47 ilden 110 gazeteciyi ağırladı
18:03 İtalya Başbakanı Azerbaycan’a gidiyor: Roma-Bakü hattında enerji diplomasisi
17:26 İngiltere: İran hücumbotları Hürmüz Boğazı’nda tankere ateş açtı
17:08 ABD Büyükelçisi Barrack: İsrail’in retoriği ortadan kalkacak, Türkiye bulaşılacak ülke değil
12:40 Eski Tunceli Valisi Sonel hakkında soruşturma başlatıldı
12:29 Hafta sonu için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
11:34 Bakan Fidan, Antalya’da kritik “dörtlü zirveye” ev sahipliği yapacak
11:06 Dünyada 19,2 milyon kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor
10:40 Cuma Hutbesi: “Birbirimize Kenetlenelim, Sorumluluklarımızı İdrak Edelim”
00:58 Türkiye’den COP31 için Avrupa ile iş birliği çağrısı
23:01 Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden “Sektör Öncüleri Turizm Öğrencileriyle Buluşuyor V” etkinliği
22:57 Kocaelispor’da yüzler gülüyor: Göztepe Maçının Hazırlıkları Başladı
21:44 SPD’den GAP İçin Yeni Uyarı: Savaş ve Gıda Krizi Kapımızda. GAP’ı unutmayalım
00:51 Katar, İran ile gizli pazarlık iddialarını yalanladı: ‘Çözüm bölgesel olmalı’
00:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in BM üyeliği mutlaka askıya alınmalı
00:29 Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’den ‘Patriot’ alarmı: ‘Durum daha kötü olamazdı’
00:29 Corendon’dan Havacılıkta bir İlk: Dijital Dönüşüm Hamlesi
00:25 Bursa’da OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarında yılın ilk çeyreğinde üretilen otomobillerin yarısı yurt dışına gönderildi…
00:24 Gagarin Türkiye üzerinden dönmüş
00:12 Macaristan’ın yeni başbakanı Magyar: ‘Mayıs başında iktidara gelebiliriz’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…

Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
6 Aralık 2025
15
A+
A-

* Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada büyük bir başarı elde etti. Dünyanın en prestijli değerlendirme sistemi olan Evoo World Ranking’de 2 yıl üst üste en yüksek puanla birinci oldu.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 06 ARALIK 2025 – Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera Kurucusu Bahar Alan, Ankara’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, firma olarak uluslararası arenada başarı elde ettiklerini söyledi.

 Bahar Alan, ürettikleri zeytinyağının, dünyanın en prestijli değerlendirme sistemi olan Evoo World Ranking’de 2 yıl üst üste en yüksek puanla birinci olduğunu belirterek, ‘2 yıldır İtalya, İspanya, Yunanistan ve Portekiz gibi farklı ülkelerin yarışmacılarını geride bıraktıklarını dile getirdi.

Evoo World Ranking sisteminde dünyanın en iyi zeytinyağı sıralamasının yapıldığını ifade eden Alan, ‘Dünyanın en prestijli değerlendirme sistemi olan Evoo World Ranking’de 2 yıl üst üste en yüksek puanla birinci olduklarını ve. her 2 yılda da tüm zamanların en yüksek puanını aldıklarını açıkladı.

Bahar Alan, bu sıralamanın, 35 yarışmanın ve 22 bin değerlendirmenin sonucunda elde edildiğini hatırlatarak,Türkiye için guru verici olduğuna vurgu yaptı.

Bu birincilikle, yıllardır aynı kararlılıkla sürdürdükleri titiz çalışmanın tescil edildiğini de söyleyen Alan, firma olarak 700’ün üstünde uluslararası ödüle sahip olduklarını belirtti.

– ‘Dünya, Türk zeytin çeşitlerini öğreniyor’

Alan, Türkiye’nin Trilye, Ayvalık, Memecik, Yamalak sarısı gibi yerel zeytin çeşitlerini işlediklerini ifade ederek, ‘Dünya, Türk zeytin çeşitlerini yavaş yavaş öğreniyor. Özellikle Trilye çok beğenilen bir ürün oldu. Ayvalık, Türkiye’de de çok tercih edilen çeşit. Ayrıca, Arjantin’de de 100 tam puan aldı.’ dedi.

Manisa ve Ayvalık’ta 55 bin ağaca organik bakım yaptıklarını anlatan Alan, ürünlerinin, dünyanın farklı coğrafyalarında, ABD’den, Japonya’ya kadar pek çok mutfakta tercih edildiğini belirtti.

Türk zeytinyağı, değerlendirme sistemi Evoo World Ranking'de yine birinci seçildi - Haber 26

Nova Vera Kurucusu Bahar Alan

– ‘İyi zeytinyağı üretiminde birçok faktör etkili’

Nova Vera Kurucusu Bahar Alan, iyi zeytinyağının üretiminde birçok faktörün etkili olduğunu belirterek şunları kaydetti:

‘İyi zeytinyağını kokusu ve tadından anlayabiliriz fakat rengi kriter değildir. Kokladığımızda taze kokuları almak önemli. Boğazımızda da acılık ve yakıcılık olsun istiyoruz. Bu acılık ve yakıcılık, içeriğinde polifenol olduğunu gösteriyor. Zeytin aslında çok fazla antioksidan madde içeren bir doğal zenginlik.’

İEVOO World Ranking platformu, birçok ülkeden çok sayıda üreticinin katıldığı ve yıl boyunca düzenlenen farklı zeytinyağı yarışmasının sonuçlarını baz alarak en iyi zeytinyağlarını ve üreticilerini belirliyor.

Ayvalık merkezli Nova Vera da bu platformun sonuçlarına göre, dünyada 27 ülkede yapılan uluslararası yarışmaların toplam puanlamasında, “dünyanın en iyi üreticisi” oldu. Firmanın ürünü 38 ülkeden 23 bin 758 zeytinyağı örneğini geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.