enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Damlaya damlaya göl olur!

Damlaya damlaya göl olur!
18 Mart 2025
23
A+
A-

Lider Kocaelispor Fatih Karagümrük karşısında sezonun en kritik maçlarından birine çıkarak yine alıştığımız ve abonesi olduğumuz bir puanı alarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

UHA / İnternational News Agency

Şimdi son beş haftaya baktığımız zaman, beş beraberlik aldık. Oynanan futbolu eleştirenler olacaktır, sahadaki dizilişi, değerlendirilemeyen pozisyonlar, sakatlıklar v.s. Tüm bunlar sporun ve futbolun içinde olan genel konulardır. Yine aynı cümle olacak ama farkındaysanız, ligin sonuna yaklaştığımız her hafta bir öncekinden daha da zor olmaya başladı. Bunu daha önceki yazılarımda da ifade etmiştim.
Fatih Karagümrük - Kocaelispor: 1-1
Şapkadan tavşan çıkartmayı kimse beklemesin. Kocaelispor’un şuan yaptığı yerini koruyup kollamaktır. Rakibi zayıf bulursan yenersin, güçlü bulursan ne alırsak kâr dersin. Durum şuan budur.
Karagümrük maçının zor geçeceği belliydi. Bakmayın siz hafta içi İsmet hocanın “yenmek için sahaya çıkacağız” beyanatına. Adam ne desin; bir puan için mi sahaya çıkacağız diyecek…maçın başında yüklendik, Oğulcan ve Marcao ile pozisyonlar bulduk ama golü bulamadık. Sonrasında rakip daha çok topa sahip oldu. Özellikle kanat organizasyonları çok etkiliydi.
İkinci yarının hemen başında Karagümrük kalecisinin hatasını iyi değerlendiren Barış golü atınca, ev sahibi daha da fazla yüklenmeye başladı. Bu arada Barış Alıcı’nın son haftalardaki performansı gerçekten çok iyi. İnşallah sakatlığından da önemli birşey çıkmaz ve bu seviyede takıma katkı vermeye devam eder.
Lider Kocaelispor, Fatih Karagümrük'e takıldı
Karagümrük’ün yabancı futbolcuları oldukça etkililer, özellikle orta sahada iyi top yaptılar, kanatlardan baskı yaptılar. Kocaelispor 1-0 öne geçtikten sonra ciddi baskı yedi, defansı ve orta sahayı diri tutmaya çalıştı. Ev sahibi Karagümrük penaltı ile beraberlik golünü bulunca daha da baskı kurmaya çalıştı ama sonuca gidemedi.
Sonrasında iki kırmızı kart Karagümrük cephesinin direncini kırdı, onlarda tıpkı Kocaelispor gibi beraberliğe razı olan bir oyun anlayışına döndüler. Neticede dokuz kişi kalan bir takım, bir puanı kurtarmaya bakar, onlarda öyle yaptı.
Solwie Energy Fatih Karagümrük - Kocaelispor: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)
Kocaelispor cephesinden bakacak olursak, sıralı sistem 1 puanlar kötü gibi gözükse de, ligin sonuna yaklaşılan her haftada kayıp vermeden yol yürümek ve hedefe ulaşmak demektir. Yani tabiri caizse; “damlaya damlaya göl olur ” misali bardağa dolu tarafından bakmak isabetli olur diye düşünüyorum.
Neticede rakibini yenemesen de yenilmiyorsun, puan tablosunda da yanına yaklaştırmıyorsun. Bu da güzel bir kazanımdır. Bu maçta üç sakat verdik; Rivas, Caner ve Barış. İnşallah ciddi bir durumları çıkmaz. Cihat gördüğü sarı kartla Sakaryaspor maçında yerini alamayacak. Mendes’in durumu belirsizliğini koruyor.
Son haftalarda performansı düşen Oğulcan’da milli arada kendini toparlar diye umut ediyoruz.
Şimdi milli ara dolayısıyla önümüzdeki hafta maçlar oynanmayacak. İki haftalık aranın ardından bayramın ikinci gününün akşamı Marmara derbisi ile yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Malumunuz Sakaryaspor’la oynanan maçlar her zaman Kocaelispor açısından özel bir durum arz ediyor.
İsmet hoca takımı en güzel şekilde Sakaryaspor maçına hazırlayacaktır, hatta bu maçın önemini de yabancı futbolcularımıza anlatacaktır diye düşünüyorum.
Beş haftalık beraberlik serisi umarız Sakaryaspor maçı ile son bulur. Taraftarımız ve camiamız çifte bayram yaparak komşuyu eli boş göndermenin arzusu ile aylar sonra üç puanla tanışırız diyor hepinize saygılarımı sunuyorum.
MUSTAFA SALMAN - Flaş Kocaeli Gazetesi
Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.