enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:43 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:33 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi..
12:53 Trump’ın İlk 100 Günü
10:07 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
08:03 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
07:59 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
06:41 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
06:31 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
06:28 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
00:22 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
00:08 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Daha Güçlü Bir Bağışıklık için Meyve ve Balık

Daha Güçlü Bir Bağışıklık için Meyve ve Balık
26 Aralık 2021
1.413
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Yeni dönem çalışmalarında “Halk Sağlığı” başlığına özel bir önem veren Türk Kızılay, içinde bulunduğunuz kış mevsimi ve koronavirüs pandemisine karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemi için uyarılarda bulundu.

Daha Güçlü Bir Bağışıklık için Meyve ve Balık

Kızılay Kartal Hastanesi Uzman Diyetisyeni Nurdan Çeliktaş, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,  güçlü bir bağışıklık için portakal, kivi gibi meyveler ile omega 3 yönünden zengin olan balıkların sıklıkla tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme tüm yaş gruplarında olduğu gibi çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimi için de büyük bir önem taşıdığının altını çizen Çeliktaş, özellikle okullarda bir arada bulunan çocuklar ve sosyal hareketliliği yüksek olan gençlerin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması, koronavirüs pandemisinin toplumdaki yayılımını da yakından etkilediğine dikkat çekti.

İdeal kilo nedir? Nasıl ölçülür ? - Diyet

Kızılay Kartal Hastanesi Uzman Diyetisyeni Nurdan Çeliktaş

Nurdan Çeliktaş, 2030 Stratejik Planında “Halk Sağlığı”na özel bir yer ayıran Türk Kızılay’ın, daha sağlıklı bir toplum için bir dizi uyarıda bulunduğunu ifade etti.

Kızılay Kartal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Diyetisyen Nurdan Çeliktaş, koronavirüs pandemisinin yanı sıra nezle ve gribin de mevsim itibariyle sık görülen rahatsızlıklar arasında yer aldığına dikkat çekerek, sağlıklı beslenmenin de önemine işaret etti. 

Daha Fazla Sebze Meyve Tüketmek İçin İpuçları!

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli

Uzm. Dyt. Nurdan Çeliktaş, bağışıklığı güçlendirmek için “Selenyum, A vitamini, C vitamini, E vitamini gibi vitaminler antioksidandır. Brokoli A ve C vitamininden, havuç A vitamininden, kivi C vitaminden zengindir. Bu yüzden brokoli, karnabahar, pırasa, kereviz, havuç, Brüksel lahanası gibi sebzeler; kivi, portakal, elma, greyfurt, ananas, mandalina gibi meyveler tüketilmelidir” dedi.

Süt, peynir, yoğurt, kefir gibi süt ürünleri hem kalsiyum hem de D vitamini içerdiğini belirten Uzm. Dyt. Çeliktaş,  D vitamininin ayrıca, deniz ürünlerinde, yumurtanın sarısında, güneş görmüş mantar türlerinde de bulunduğuna dikkat çekti.

İthal somon yerine yerli hamsi yiyin - Son dakika haberleri

Uzm. Dyt. Nurdan Çeliktaş, Somon, hamsi, istavrit gibi balıklarda bulunan omega 3 yağ asidinin virüs ve bakterilerle savaşmada etkili olduğu gibi beyin fonksiyonlarının gelişiminde de etkisi bulunduğunu ve balıktan haftada iki üç kez fayda sağlanması gerektiğini ifade etti.

Protein Tüketilmesi

Doku onarımında ve kasları korumada görevli olduğu için tavuk ve kırmızı et tüketiminin de düzenli yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Çeliktaş, “Tavuk çinko kaynağı, kırmızı et demir kaynağıdır. Kırmızı et, sakatatlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, pekmez, kurutulmuş meyveler demirden zengindir” dedi.

Ceviz ve Bademin Kalori Değeri

Çiğ badem, çiğ ceviz, çiğ fındık gibi sert kabuklu kuruyemişlerin E vitamini ve Selenyumdan bakımından zengin olduğunu belirten Çeliktaş, özellikle Çocukların ve gençlerin günlük beslenmesinde 15- 20 tane tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Baklagillerle aranız nasıl? - Güncel yaşam haberleri

Sindirim sistemini güçlendirmek için kurubaklagiller ve su tüketilmeli

Kızılay Kartal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Nurdan Çeliktaş, “Kışın hareketin azalması ile beraber sindirim problemi önüne geçilmesi için posa içeriği yüksek nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye gibi kuru baklagillere de haftada iki üç kez yer verilmeli” dedi.

Yağlı ve şekerli yiyecekler hafızayı zayıflatıyor

Çeliktaş, “şeker ve şekerli besinlerden, hamur gıdalarından uzak durup posa içeriği yüksek tam tahıllı ekmek, bulgur gibi tahılları da belli ölçüde yer verilmelidir. Ayrıca, su vücut ısısının dengelenmesini ve toksin maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Bu yüzden günlük 1,5 ile 2,5 litre içilmelidir” diye konuştu.

Kızılay Kartal Hastanesi, Türk Kızılay’ın bir iştiraki olup, Kızılay Sağlık Grubunun işlettiği hastane ve tıp merkezlerinden biridir.

[UHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.