enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı’nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı’nın 100. yılını ilklerle kutlayacak
30 Ağustos 2022
304
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenecek Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü etkinlikleri, ilklere sahne olacak. İlk kez bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aile üyeleri de kutlamalarda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Müşaviri ve Kongre ve Kültür Merkezince, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek.

Bu yıl oldukça geniş kapsamlı ve içerisinde ilkleri barındıran “Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Programı” Anıtkabir’de başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Milli mücadele kahramanlarının yakınlarıyla şehitlerin kabri ziyaret edilecek, özellikle milli mücadele kahramanlarının yakınları davet edildi. “Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Programı”, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olacak.

”Bu ilki gelenek haline getirecek”

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrikat kabulü olacak.

Burada da bir ilkimiz var. Bu zamana kadar sadece tebrikatta isimler okunuyordu. Bu yıl isimlerin okunduğu esnada Muhafız Alayı Bandosu da ufak bir konser verecek. Ayrıca bu yıl ilk defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hayattaki akrabaları tebrikatta yer alacak. Bu ilki, gelenek haline getirecek ve bundan sonraki bütün bayram törenlerine milli mücadele kahramanlarının aileleri davet edilecek.

Etkinlikler kapsamında her zaman olduğu gibi TBMM’den başlayıp, eski Meclis binası önünde sona erecek resmi geçit töreni gerçekleştirilece, bu yürüyüşün televizyon kanallarında canlı yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ayrı bölgeye canlı bağlanacak

Program kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Üniversitesinin diploma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde 2 bin metrekarelik alana kurulan sahnede “Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Programı”  başlayacak, sahne kurulumu, ses ve ışık sistemleri başta olmak üzere programın dışarıdan hizmet alımı olmadan tamamen Cumhurbaşkanlığının ekipmanlarıyla hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın program kapsamında konuşma gerçekleştirecek, Erdoğan’ın, konuşmasının hemen ardından Libya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Katar ve Somali’de görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personellerine canlı bağlanacak.

Canlı yayın bağlantısının ardından Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü için özel hazırlanan film  katılımcılara sunulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin ev sahipliğinde büyük çaplı bir konser gerçekleştirilecek. Bu konserde Tarihi Mehteran Birliği, Tarihi Osmanlı Birliği, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Muhafız Alayı Bandosu, Deniz Kuvvetleri Bandosu, Hava Kuvvetleri Bandosu, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Milli Savunma Bakanlığı Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı personeli, Cumhurbaşkanlığındaki temsili 16 Türk devleti kıyafetli askerler, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Çoksesli Korosu ve bir de sürpriz bir sanatçı olacak.

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Program TRT 1’den canlı yayınlanacak

Güvenlik hizmetlerinden sorumlu devlet kurumlarında görevli personel de davetliler arasında olacak ve toplam 3 bin kişi bu etkinliğe katılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’de ilk defa toplam 913 kişiden oluşan en kalabalık ekiple konser verilecek.

Konserin sonunda bir askerin bestelediği “Canım Türkiyem” adlı eseri tüm orkestranın aynı anda icra edecekve program TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

[UHA Haber Ajansı, 30 Ağustos 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.