enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
12 Aralık 2025
10
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İtalya ortaklığının son yıllarda daha da ivme kazandığına dikkati çekerek, “NATO çatısı altındaki iş birliğimizin yanı sıra iki ülke, Akdeniz ve çevresinde barışın, istikrarın ve sağlıklı ekonomik akışın korunması konusunda benzer hassasiyetler taşıyor” dedi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: (Terörsüz Türkiye) En önemli unsur, fesih  ve silahları bırakma sürecinin takibi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

İSTANBUL, 12 ARALIK 2025 – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İtalya ortaklığının son yıllarda daha da ivme kazandığına dikkati çekerek, “NATO çatısı altındaki iş birliğimizin yanı sıra iki ülke, Akdeniz ve çevresinde barışın, istikrarın ve sağlıklı ekonomik akışın korunması konusunda benzer hassasiyetler taşıyor” dedi.

“Türk şirketleri İtalyan pazarında giderek daha dinamik bir rol oynamaktadır”

Başbakan Meloni’nin nisan ayında Sayın Cumhurbaşkanımızı Roma’da ağırlaması ve ardından ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-İtalya-Libya Üçlü Zirvesi, bu iş birliğinin ulaştığı seviyeyi açık biçimde göstermektedir” diye konuştu.

Yılmaz, Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyaretinin de son derece anlamlı olduğunu ifade ederek, “İlk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmiş olmasından büyük bir onur duyduk ve burada çok güzel temaslar ve görüşmeler gerçekleştirildi. Ben de bu konuda ortaya konulan bu tercihe teşekkür ediyorum” dedi.

“Türk şirketleri İtalyan pazarında giderek daha dinamik bir rol oynamaktadır”

Siyasi ilişkilerin ekonomik ve ticari ortaklıkları da doğrudan desteklediğine vurgu yapan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

İtalya, Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli ticaret ortaklarından biridir ve Türk şirketleri İtalyan pazarında giderek daha dinamik bir rol oynamaktadır. Önümüzdeki dönemde özellikle sürdürülebilir batarya teknolojileri, hidrojen çözümleri, yenilebilir enerji ekipmanları, savunma teknolojileri ve akıllı hareketlilik çözümleri gibi alanlarda kapasite entegrasyonumuzun daha da artmasını bekliyoruz. İtalya, küresel ölçekte beşinci büyük ticaret ortağımız ve Akdeniz bölgesindeki birinci ortağımız olmaya devam etmektedir.

Yılmaz, küresel düzeyde belirsizliklerin arttığı ve risklerin yükseldiği bir dönem yaşandığının altını çizerek, “Maalesef uluslararası kurumların zayıfladığını hep birlikte görüyoruz. Korumacılığın arttığını, jeopolitik gerilimlerin yüksekliğini görüyoruz. Özellikle böyle ortamlarda ikili ilişkilerin, dostlukların ve bölgesel iş birliklerinin önemi bir kat daha artmaktadır. Bunun en güzel örneklerinden birini Türkiye ile İtalya’nın verdiğini rahatlıkla ifade edebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, iki ülke arasındaki ekonomik verilere ilişkin, şunları kaydetti:

2024 yılında ikili ticaret hacmimiz 32,2 milyar doları aşarak tarihteki en yüksek seviyeye ulaşmış, 30 milyar dolarlık ticaret hedefi aşılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakan Meloni orta vadeli yeni ticaret hacmi hedefimizi 40 milyar dolar olarak belirlemişlerdir. Ülkemizde 1600’ün üzerinde İtalyan sermayeli firma faaliyet göstermektedir. 2002-2024 döneminde İtalya’dan ülkemize yapılan doğrudan yatırımlar yaklaşık 5,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Ayrıca, ekonomik ortaklığımıza güçlü bir hukuki çerçeve sunan Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmamız da yürürlükte bulunmaktadır. Otomotiv, makine, enerji, altyapı, tekstil ve teknolojiyi kapsayan karşılıklı doğrudan yatırımlarımız binlerce istihdam yaratmış, inovasyonu geliştirmiş ve Akdeniz genelindeki tedarik zincirlerinin dayanıklılığını güçlendirmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.