enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç resti dünya medyasında! NATO üyeliği için tek şartı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç resti dünya medyasında! NATO üyeliği için tek şartı var
27 Haziran 2023
19
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

* İki liderin görüşmesi dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.

* Erdoğan’ın İsveç restini gündemine taşıyan uluslararası gazeteler, PKK şartını yazdı.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç resti dünya medyasında! NATO üyeliği için tek şartı var

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın ‘TR Haber’den aktardığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Rusya‘da yaşanan Wagner krizinin yanı sıra İsveç‘in NATO üyeliğini de ele aldı.

İsveç’in NATO üyeliğinin de ele alındığı görüşmede, Türkiye‘nin İsveç’in üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği, ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe, yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamının olmadığı ifade edildi.

Erdoğan ve Stoltenberg’in yaptığı telefon görüşmesinde F-35 bağlamında yaşanan haksızlıkların, Türkiye’nin F-16 talebinde İsveç’in üyeliğiyle bağlı kılınması çabalarının, Türkiye‘ye değil, esasen NATO‘ya ve NATO’nun güvenliğine zarar verdiği vurgulandı.

İki liderin görüşmesi dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. İsveç gazetesi Sydvendskan’da yer alan haberde, Erdoğan’ın yeni yasayı ‘anlamsız’ bulduğu ifade edildi.

ERDOĞAN YASAYI ANLAMSIZ BULUYOR

Söz konusu haberde ülkede PKK destekçilerinin kol gezdiği açıkça itiraf edilirken “PKK’yı destekleyenlerin ‘Özgürce hareket etmesine” izin verildiği için Erdoğan yasayı ‘anlamsız’ buluyor” denildi.

”PKK DESTEKÇİLERİ EYLEMLERİNE SON VERMELİ”

El Cezire’nin haberinde “Türkiye, İsveç’in Batı askeri ittifakına katılma teklifine, ülkenin ‘terörist’ barındırdığı gerekçesi ile karşı çıkıyor.” ifadelerine yer verildi. Türkiye’nin bu konuda yapıcı bir tavır sergilediğini belirten Erdoğan’ın Stockholm’ün PKK destekçilerinin eylemlerine son vermesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Reuters ise Türkiye’nin İsveç’in NATO kapısında bekletmeyi devam ettiğini yazdı. Söz konusu haberde Erdoğan’ın İsveç’e yeşil ışık yakmadan önce PKK destekçilerinin eylemlerinin son bulması gerektiğinin beklendiği yazıldı.

ERDOĞAN’IN NATO’YA RESTİ YUNAN MEDYASINDA

CNN Yunanistan’da yer alan haberde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’ya resti haberleştirildi. Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılım hedefinde yeşil ışık yakmak için yasadışı PKK destekçilerinin Stockholm’de gösteri yapmasına izin vermemesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

”PKK GÖSTERİLERİNE SON VERMELİ”

Çin merkezli Xinhua, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’i NATO üyeliği için PKK gösterilerine son vermeye çağırdı” başlığını kullanırken şu ifadelere yer verildi;

“Erdoğan, İskandinav ülkesinin terör yasalarındaki değişikliğinin PKK ülkede serbestçe gösteri yapabildiği sürece Ankara’nın beklentisini karşılamadığını söyledi”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.