enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:44 Türk Mobilya Sektörünün En Güçlü Buluşması: Furnishings & Design İstanbul (FDI) 2025, 25–27 Eylül 2025…
09:56 Türk Hava Yolları tarafından hizmet sektörü için tecrübeli ve tecrübesiz kabin memuru alımı
08:42 İsrail’den yeni oyun: DEAŞ’a yakın terörist gruplar silahlandırılıyor
06:58 Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor
06:52 TÜBİTAK’tan ISUBÜ 30 Milyon TL Bütçeli “Milli Teknoloji Atölyesi” Projesi’ne Onay Aldı
00:57 Arda Turan, Shakhtar Donetsk’te işbaşı yaptı
00:54 Yeni Küresel Denge Arayışında G7 Zirvesi…
00:53 Eğirdir Gölü Su Eylem Planı”, 13 ana başlık ve 31 alt başlıktan oluşuyor…
00:43 Trabzonspor, transferdeki ilk hamlesini yaptı
00:36 Kastamonu Üniversitesi Basın Yayın Müşavirliğince, Filistin’de şehit edilen gazeteciler anıldı…
00:31 Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’den korkutucu uyarılar: Fırtına öncesi sessizlik
00:27 Yorum: Paşinyan ve kilise çatışması…
00:26 İzmir Çiğli’de CHP’li Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın
00:19 Kastamonu’da nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köy olacak…
00:12 Kocaelispor, kaleci Aleksandar Jovanovic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
00:06 TFF 3. Lig’e düşen İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’da futbol şubesinin şirketleşmesi için harekete geçildi.
23:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adlarını Hitler gibi zalimlerin yanına utançla yazdırdılar
23:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde (TETZ) konuştu…
22:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti
12:41 İsrail, Filistin’de sistematik savaş suçları işledi!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde, Trump’ı Türkiye’ye davet etti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde, Trump’ı Türkiye’ye davet etti…
5 Mayıs 2025
10
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mayıs Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi yaptı.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, WASHINGTON, 06 MAYIS 2025 – Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Trump’ı Türkiye’ye davet etti.

Trump, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı [Erdoğan] beni Türkiye’ye davet etti ve aynı şekilde kendisi de Washington D.C’ye gelecek” dedi.

Trump’ın mayıs ayında Orta Doğu’ya yapacağı tura Türkiye’yi dahil edip etmeyeceği bir süredir tartışma konusuydu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 13 Nisan’da Antalya Diplomasi Forumu’nun kapanış toplantısında, olası bir Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili soruya, “Kesinleşen bir husus yok. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor. Görüşme ABD’de mi olacak Türkiye’de mi olacak bunlar halihazırda bakanlıklarımız arasında çalışması devam eden konular” yanıtını vermişti.

Ancak Ankara’daki diplomatik kaynaklar, ABD Başkanı’nın Türkiye’ye gelme olasılığından giderek daha güçlü bahsediyordu.

Rahip Brunson: Türkiye'nin uzun bir talep listesi vardı, ABD'nin veremeyeceği şeyler istediler | Independent Türkçe

Rahip Brunson vurgusu

Görüşmeden sonra Başkan Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’da bir paylaşım yaptı.

Trump görüşmeyi “çok iyi ve verimli” olarak değerlendirdi.

Beyaz Saray’daki ilk dört yılında Erdoğan ile “mükemmel bir ilişkisinin” olduğunu belirten Trump, şöyle devam etti:

“Bunlara hapse atılan ve benim isteğimle derhal ABD’ye geri gönderilen Pastör Andrew Brunson  da dahil. Her durumda Erdoğan ile birlikte Rusya ve Ukrayna arasındaki saçma ama ölümcül savaşın bitmesi için çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan X hesabından paylaştığı mesajda, “Başkan Trump’ın dünyamızda süregelen çatışma ve savaşları bitirme yönündeki çabalarını takdirle karşıladığımı, Türkiye olarak bölgemizde barış, istikrar ve huzur ortamının tesisi için gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguladım” ifadesini kullandı.

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin ABD ile başta savunma sanayi olmak üzere iş birliğini ilerletmek için adım atmaya devam edeceğini söyledi.

Erdoğan’ın Trump’ın savaşların bitirilmesine ilişkin yaklaşımını desteklediğini, İran ile yürütülen müzakere süreci ve Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması için ortaya konan gayretleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gazze’deki insani krizin “vahim boyutlara ulaştığını”, ateşkesin tesisi ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye’nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın “Türkiye’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve istikrarın sağlanması için gayret gösterdiğini” söylediği de belirtildi.

Cumhurbaşkanı, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine yönelik çalışmalarının önemini de vurguladı.

Trump ve Erdoğan bundan önceki son telefon görüşmelerini 16 Mart’ta yapmıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.