enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
25 Ekim 2023
13
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail yönetiminin sivillere yönelik hukuk ve sınır tanımaz saldırıları karşısında maalesef uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor.” ifadesini kullandı.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilatı’nın kuruluşunun 78. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu BM Teşkilatı’nın 78’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada barış, refah, adalet ve huzurun tesisi için BM çatısı altında çalışan herkese teşekkür etti.

İnsanlığın, Filistin ve Ukrayna başta olmak üzere sıcak çatışmalardan iklim değişikliğine, açlıktan ve yoksulluktan İslam düşmanlığına uzanan geniş bir yelpazede çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 7 Ekim’den bu yana Gazze’de sivil yerleşim yerlerini, ibadethaneleri, hastaneleri, okulları hedef alan ve soykırım derecesine varan katliamların yaşandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

“İsrail yönetiminin sivillere yönelik hukuk ve sınır tanımaz saldırıları karşısında maalesef uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin akan kanı durdurmak, ateşkesi bir an önce sağlamak, sivil kayıpların önüne geçecek adımlar atmak yerine tek taraflı tavrıyla krizi daha da derinleştirdiğini görüyoruz. Gazze halkının topyekûn cezalandırılmasını seyreden bir yapının insanlığa umut olması, küresel barış ve istikrarı sağlaması elbette mümkün değildir.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler’e Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) başta olmak üzere BM’ye bağlı kurumlar, bizzat BM Güvenlik Konseyi tarafından işlevsizleştirilmektedir. BM’nin itibarına en büyük zararı, yine bir başka BM kurumu vermektedir. Bununla birlikte kurallara dayalı küresel sistemin merkezinde bulunan BM’nin temsil ettiği değerlerin ve çok taraflılık ilkesinin güçlü bir destekçisi ve savunucusu olmaya devam ediyoruz.”

“Küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, BM genel bütçesine en fazla katkı sağlayan ilk 20 ülke arasında yer alırken İstanbul’un bir BM merkezi olması yolunda da önemli adımlar attığını belirterek çeşitli BM kuruluş ve ajansının bölgesel merkezlerine İstanbul’da ev sahipliği yapıldığını hatırlattı.

BM çatısı altında yürütülen “Barış için Arabuluculuk ve Medeniyetler İttifakı” girişimlerinde Türkiye’nin liderliğini sürdürdüğünü, barışı koruma operasyonlarına katkı sunduğunu, Gebze’de kurulan BM Teknoloji Bankası’na ev sahipliği başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Gündem’inin hayata geçirilmesine destek olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu doğrultuda “Sıfır Atık Hareketi”ni, Birleşmiş Milletler’de 105 ülkenin ortak sunuculuğunda kabul edilen kararla küresel boyuta taşıdıklarını kaydetti.

BM ile başlattıkları Karadeniz Girişimi sayesinde dünya piyasalarına 33 milyon ton tahıl ürününün sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçilmesini temin ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı karşıtlığı, kültürel ırkçılık ve İslam düşmanlığıyla mücadelede küresel farkındalığın artırılması için BM Genel Kurulu’nda 15 Mart’ın “Uluslararası İslamofobi’yle Mücadele Günü” ilan edilmesini sağladıklarını anımsattı.

“Türkiye, katkıda bulunmaya devam edecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin küresel rolünü güçlendiren barış ve istikrara katkı sunan daha pek çok adım attıklarını aktararak şunları kaydetti:

“Ancak son dönemde karşılaştığımız gelişmeler bize Birleşmiş Milletler’in reform ihtiyacını bir kez daha hatırlatmıştır. BM Güvenlik Konseyi’nin sınırlı sayıda ülkenin tasallutundan kurtarılarak daha temsili, demokratik ve etkin hâle getirilmesi, uluslararası toplumun ortak ve haklı beklentisidir. Türkiye ‘Dünya Beşten Büyüktür’ anlayışıyla daha adil bir dünya düzeninin tesisi doğrultusunda yapılacak çalışmalara katkıda bulunmaya devam edecektir.”

Birleşmiş Milletler Günü’nü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatın 78’inci kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.

***

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığını aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

X

Youtube

LinkedIn

Instagram

Facebook

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.